Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης στα Γιάννινα

OIKONOMOY_L1 Έρχεται για εγκαίνια στο Καλπάκι αλλά θα κυριαρχήσει το θέμα της αρχαιοκαπηλίας

Τα Γιάννινα θα επισκεφθεί σε μία ακριβώς εβδομάδα, την ερχόμενη Τρίτη, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Λευτέρης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και βασικός λόγος της επίσκεψης είναι να εγκαινιαστεί και να τεθεί σε λειτουργία το νέο κτίριο του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ, στοίχισε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ και είχε ολοκληρωθεί εδώ και αρκετούς μήνες όμως δεν είχε παραδοθεί προς χρήση. Ο λόγος ήταν ότι δεν μπορούσε να εξευρεθεί ένα μικρό ποσό προκειμένου να γίνει η σύνδεσή του με το δίκτυο της ΔΕΗ και η ηλεκτροδότηση, πρόβλημα το οποίο τελικά ξεπεράστηκε.

Το νέο κτίριο –κατασκευές προκάτ- θα στεγάσει τις δυνάμεις του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης, οι οποίες επί σειρά ετών φιλοξενούνται σε κτίρια με πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Η επίσκεψη του κ. Λευτέρη Οικονόμου στο Νομό Ιωαννίνων, με την ιδιότητα του Υπουργού αυτή την φορά αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι σίγουρο ότι θα ασχοληθεί και με το μεγάλο θέμα των κλεμμένων εικόνων.

Άλλωστε ο ίδιος στην τελευταία του επίσκεψη, τον Φεβρουάριο ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης δήλωνε ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα και επεσήμανε ότι σύντομα οι υπεύθυνοι θα είναι αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη.

Ο χρόνος βέβαια περνάει, η υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας έχει περάσει σε τακτικούς ανακριτές στην Αθήνα, χωρίς όμως να είναι κανένας πεισμένος στην Ήπειρο ότι αυτό το σκοτεινό κουβάρι θα ξετυλιχθεί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ