Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος στις εγκαταστάσεις της Natech

amiras natech

Τις  εγκαταστάσεις της εταιρείας Natech στα Ιωάννινα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Ναυρόζογλου και άλλους εκπροσώπους της εταιρείας.

Στις συζητήσεις που είχαν αναφέρθηκαν εκτενώς στις δυνατότητες και στις προκλήσεις της δημιουργίας hub καινοτομίας που θα μεταμορφώσει τα Ιωάννινα σε data lake city καθώς και στη σημασία δραστηριοποίησης ελληνικών εταιρειών τεχνολογίας στην ευρύτερη περιοχή. Τονίστηκαν, επίσης, τα προβλήματα υποδομών ίντερνετ των τεχνολογικών επιχειρήσεων καθώς και η ανάγκη παροχής κινήτρων στους νέους απόφοιτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ώστε να μένουν στην πόλη.

Ανέπτυξαν, ακόμη, θέματα εξαγωγής των τεχνολογικών λύσεων της εταιρείας, το βήμα δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων της Natech στην καρδιά της fintech κοινότητας στη Γερμανία, καθώς και κοινών μελλοντικών δράσεων για την προώθηση της ελληνικής καινοτομίας στην Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή.

Αναφέρθηκαν και στην μελλοντική αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ιωαννίνων και Ντύσσελντορφ που αναμένεται να διευκολύνει την εξωστρέφεια των εταιρειών καθώς και στη διευκόλυνση συμμετοχής ελληνικών εταιριών σε διαγωνισμούς δημοσίου και στην προώθησή τους από ελληνικούς φορείς στο εξωτερικό.

Ο κ. Αμυράς ενημερώθηκε για την επιτυχημένη πορεία και συνεχή ανάπτυξη της Natech στον τομέα της ανάπτυξης και παροχής τραπεζικού λογισμικού, για την επέκτασή της στην παγκόσμια αγορά αλλά και για τις επικείμενες προσλήψεις πολλών νέων εξειδικευμένων μηχανικών λογισμικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Natech κατά τα τελευταία χρόνια σημείωσε σημαντική αύξηση προσωπικού κατά 80% με σημαντική απορρόφηση αποφοίτων από το Πανεπιστήμιο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ