Ο Θ. Μανταλόβας με τις αστυνομικές αρχές και την ΕΑΥΙ

mantalovas as

 Με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Βασίλειο Μουσελίμη, τον αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Ηπείρου, Δημήτρη Διαμάντη, την Ένωση Αξιωματικών Ηπείρου και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων συναντήθηκε, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Θανάσης Μανταλόβας.

Εκεί ενημερώθηκε για το πολύπλευρο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στο νομό Ιωαννίνων.

«Η Αστυνομία αποτελεί σημαντικό πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος και εγγύηση της τήρησης του κράτους δικαίου σε μία ευνομούμενη πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά με τις πολιτικές του συνέβαλε στον εκδημοκρατισμό της Ελληνικής Αστυνομίας, καθιστώντας την από φόβητρο του πολίτη σε υπηρεσία υποστηρικτική προς αυτόν, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Σε μία δημοκρατική κοινωνία η Αστυνομία οφείλει να συνδυάζει τόσο την τήρηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, όσο και την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας» τόνισε ο κ. Μανταλόβας .

Στη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους των αστυνομικών για τα αιτήματα τους, τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του έργου τους, ενώ του τέθηκε το πρόβλημα που προκύπτει από το μεγάλο αριθμό των επικείμενων αποστρατειών.

«Ενισχύουμε και προωθούμε τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών μας, δεδομένου ότι υπηρετούν το “αγαθό της ασφάλειας” σε αντίξοες συνθήκες που δυσχεραίνουν το έργο τους, αντιμετωπίζοντας σοβαρές ελλείψεις υλικοτεχνικού εξοπλισμού και βεβαίως συμφωνούμε και προτείνουμε την αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο. Στηρίζουμε τους αγώνες του για δια βίου εκπαίδευση και οικονομική δικαίωση και είμαστε μαζί τους ώστε και οι ίδιοι ως εργαζόμενοι να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς», δήλωσε ο κ. Μανταλόβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ