Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην απεργία κατά των νεοφιλελεύθερων μέτρων της Κυβέρνησης!!!

logo sirizanep

logo sirizanep

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους και να διαδηλώσει ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα λόγια καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στην απεργία της Πέμπτης και να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Δεν πρόκειται σίγουρα για στελέχη που λειτουργούν με τη δύναμη της συνήθειας λησμονώντας ότι το κόμμα τους έχει πάψει να βρίσκεται στην αντιπολίτευση και συμπληρώνει οσονούπω δύο χρόνια στην κυβέρνηση…

Το κόμμα εναντίον της κυβέρνησης με το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την αρχή και να ακολουθούν οργανώσεις σε ολόκληρη την χώρα…

Ένα εξ ίσου σκληρό κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πρέβεζα. Η ανακοίνωση κάνει λόγο για «νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα» και για ανάγκη «απάντησης και στην “τρόικα εσωτερικού”».

Αναλυτικά αναφέρει:

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό «παρών» στην Γενική Απεργία την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016, στις 10.30π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Η συμμετοχή όλων μας στην απεργία και τις κινητοποιήσεις απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ισοπεδώνουν τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι η απάντηση του κόσμου της εργασίας και ολόκληρης της κοινωνίας στην προσπάθεια των δανειστών -και ιδιαίτερα του Δ.Ν.Τ.- να επιβάλουν τη συνέχιση των πολιτικών πλήρους απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων.

Συγχρόνως, θα είναι η απάντηση και στην «τρόικα εσωτερικού», τα εγχώρια συμφέροντα και τους πολιτικούς υποστηρικτές τους, σε όλους αυτούς που φανερά ή κρυφά στηρίζουν τις καταστροφικές για την εργασία και την κοινωνία ακραία νεοφιλελεύθερες συνταγές, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Είναι οι ίδιοι που στήριξαν τις αντεργατικές μνημονιακές πολιτικές όλα τα προηγούμενα χρόνια: την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, την μείωση των μισθών και των αποζημιώσεων απόλυσης, την κατάργηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και την ακραία ελαστικοποίηση της εργασίας.

Τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών τα βίωσε το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας με τον χειρότερο τρόπο: ανεργία, υποαπασχόληση, φτωχοποίηση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, λουκέτα σε μικρές επιχειρήσεις.
Έφτασε η ώρα να βάλουμε ένα τέλος σε όλα τα παραπάνω. Να παλέψουμε ενωμένοι για την ουσιαστική επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων και για το δικαίωμα στην πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπώς αμειβόμενη εργασία για όλους.
Να απαιτήσουμε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του συλλογικού εργατικού δικαίου, που αποτελούν τον βασικό πυλώνα στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων.

Για να αποκτήσουν ξανά οι εργαζόμενοι διαπραγματευτική ισχύ και να μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερους όρους εργασίας.

Να αντισταθούμε στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων που επιδιώκουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Να ανατρέψουμε τις πολιτικές που θέλουν την Ελλάδα εργαστήρι νεοφιλελεύθερων πειραμάτων εργασιακής απορρύθμισης.

Να σταματήσουμε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ειδική οικονομική ζώνη με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, όπως επιθυμεί το Δ.Ν.Τ., ο Σ.Ε.Β. και το πολιτικό προσωπικό τους.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ