Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων συζητά για την παιδεία

siriza ioanninon paideia

Η Θεματική επιτροπή Παιδείας της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, διοργανώνει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ στο ΘΕΑΤΡΑΚΙ της ΣΚΑΛΑΣ, εκδήλωση, για τα φετινά περιοριστικά μέτρα της εισαγωγής των μαθητών και των μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και θέμα: : Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ-Αποκλεισμοί και Εκπαιδευτικές Ανισότητες.

Στην εκδήλωση θα συνομιλήσουν η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων και αν. Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, ο Σπύρος Γεωργάτος, αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Δημοσθένης Παπασταμόπουλος , συντονιστής τμ. Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Θα τοποθετηθούν με παρεμβάσεις τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Νίκος Βράνος, διευθυντής του 8ου ΓΕΛ Ιωαννίνων, η Μιράντα Διατσίδου διευθύντρια του εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων, ο Γιάννος Πετρόγιαννης, φοιτητής αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και ο μαθητής της τρίτης τάξης του 9ου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων Παύλος Βίνης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η φιλόλογος Χαρά Τριανταφύλλου, υπεύθυνη της θεματικής επιτροπής Παιδείας Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εν μέσω πανδημίας αποκλείει ένα μεγάλο μέρος των μαθητών και των μαθητριών από τη συνέχιση των σπουδών τους στη Δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, οδηγώντας τους έχοντες  στα ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια, των οποίων τα επαγγελματικά δικαιώματα «φρόντισε» να εξομοιώσει με τα των πτυχιούχων των δημόσιων ανώτατων σχολών, ενώ τους μη έχοντες στη μη συνέχιση των σπουδών τους, στην ανειδίκευτη εργασία ή στην ανεργία.

Με την εκπαιδευτική πολιτική των Μητσοτάκη-Κεραμέως άρχισε ήδη το κλείσιμο σχολών(τριών στην Ήπειρο), με άμεσο στόχο τη συρρίκνωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων, προς όφελος των σχολαρχών των κολεγίων , γνωστών χρηματοδοτών στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Η επιτροπή Παιδείας Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ καλεί τους γονείς , τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να παρευρεθούν στην εκδήλωση, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στον αποκλεισμό τουλάχιστον 25.000 φετινών αποφοίτων των λυκείων από τις σχολές της Δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την αντίθεσή τους στην περαιτέρω υποβάθμιση της Δημόσιας  δωρεάν Παιδείας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ