Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση στην απεργιακή κινητοποίηση

entasi poreia

Την επίθεση που δέχθηκε το απεργιακό μπλοκ και οι πρώην βουλευτές Γιάννης Στέφος και Χρήστος  Μαντάς, με τον δεύτερο να αποτελεί τον βασικό στόχο καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων.

Στην ανακοίνωση σημειώνει ότι πρόκειται για αντικινηματική επίθεση και αναφέρει:

«Στη απεργία της 10ης Ιουνίου η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΣΕΒ ηττήθηκε στο δρόμο από τους εργαζόμενους και την κοινωνία. Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις το μαρτυρούν!

Όσο οξύνεται η μάχη απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές, με μητέρα όλων των μαχών αυτή για τα εργασιακά, τόσο πιο απαραίτητη είναι η σύμπραξη των κοινωνικών δυνάμεων.

Όμως στην πορεία για την πανεργατική απεργία της Πέμπτης στα Ιωάννινα, φάνηκε πώς ιεραρχείται από μικρό κομμάτι του αντιεξουσιαστικού χώρου, αυτό που λέμε “εχθρός”. Εχθρός για αυτούς δεν ήταν ούτε το αντεργατικό νομοσχέδιο, ούτε η κυβέρνηση, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης…

Απαίτηση ενός μικρού τμήματος του συγκεκριμένου  χώρουήταν να αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. από την πορεία, με τους πρώην βουλευτές Χρήστο Μαντά και Γιάννη Στέφο να αποτελούν τον κύριο στόχο και το Χρήστο Μαντά να πέφτει θύμα άγριας και άνανδρης επίθεσης από τραμπούκους.

Αποχώρηση ούτε έγινε ούτε και θα γίνει ποτέ. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι διαχρονικά πιστός στις μάχες-ορόσημα που πρέπει να δοθούν, παρών στο δρόμο, παρών στο Κοινοβούλιο. Οι αρχές μας και οι αξίες μας για τη διασφάλιση των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας δεν καταστέλλονται, ούτε και θα υποσταλούν. Στην πιο δύσκολη περίοδο για τα εργασιακά δικαιώματα που έχει ζήσει η χώρα από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, θα είμαστε εκεί σε κάθε αγώνα. Μαζί με τα σωματεία, με δυνάμεις του κινήματος και με κάθε πολίτη που θέλει να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά του  στην υγεία, την εργασία, τη μόρφωση, τη στέγαση, τον πολιτισμό, στη διαφορετικότητα, τα δικαιώματα στη ζωή. Οι αγώνες δεν έχουν ιδιοκτήτες και, ειδικά τώρα, δεν περισσεύει κανένας και καμία.

Δεν θα  επιτρέψουμε, στην ακραία συντηρητική πολιτική να κυριαρχήσει. Δεν θα υποστείλουμε τη σημαία των αγώνων για την υπεράσπιση  της αξιοπρέπειας και των λαϊκών δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ