Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε τον Π. Κουρουμπλή

kouroumplis

Διαγράφηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρομπλής από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή, που -με αφορμή την μελέτη Τσιόδρα για τις ΜΕΘ- κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δολοφόνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποστάσεις έλαβαν κορυφαία στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όφειλε να είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός μετά από αυτήν την αποκάλυψη. Δεν θα το περάσετε έτσι, μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι το καταλαβαίνετε το συνειδητοποιείτε τι έχει συμβεί στη χώρα», είπε ο κ. Κουρουμπλής με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να αντιδρούν έντονα.

Λίγο μετά τη μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που απηύθυνε στον κ.Κουρουμπλή ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Όλγα Γεροβασίλη ζητώντας της να διαμηνύσει στον κ. Κουρουμπλή πως ή θα μεταβεί στην Ολομέλεια και θα ανακαλέσει ή θα διαγραφεί.

Ο κ. Κουρουμπλής δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να αποστείλει τη σχετική επιστολή στο Προεδρείο θέτοντας εκτός Κ.Ο τον κ. Κουρουμπλή.

H μελέτη Τσιόδρα για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ έχει προκαλέσει σφοδρή πολιτική σύγκρουση παρά την παρέμβαση που έκανε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ