Ο συγγραφέας Μάκης Τσίτας σε σχολεία της Πρέβεζας

TSITASΟ γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Μάκης Τσίτας θα βρίσκεται στην Πρέβεζα για να επισκεφθεί στις 12 Μαρτίου το 2ο Δημοτικό Σχολείο και στις 13 Μαρτίου το 6ο Δημοτικό.

Οι επισκέψεις εντάσσονται στο πλαίσιο του μαθήματος της «Φιλαναγνωσίας» και πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.

Ο συγγραφέας θα μιλήσει στους μαθητές για τη χρησιμότητα του διαβάσματος καθώς και για τη διαδικασία της συγγραφής αλλά και της κατασκευής ενός βιβλίου, παίρνοντας αφορμή από τα παιδικά του βιβλία: «Οι φίλοι», «Δε μου αρέσει το γάλα!», «Μη φεύγεις», «Ποιανού είναι αυτή η σούπα;», «Πάρε με και μένα μαζί σου!», «Γιατί δε μετράς προβατάκια;» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Βιογραφικό:

Ο Μάκης Τσίτας γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Σπούδασε δημοσιογραφία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα κι εργάζεται στο χώρο των εκδόσεων. Κείμενά του (διηγήματα, θεατρικά, ποιήματα), συμπεριλήφθηκαν σε ανθολογίες και δημοσιεύτηκαν σε περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μονόπρακτά του «Στην πλατεία» και «Η τηλεόραση» παίχτηκαν στο Θέατρο των Καιρών σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη. Διηγήματά του μεταφράστηκαν στα γερμανικά, στα ισπανικά, στα αγγλικά, στα εβραϊκά, στα σουηδικά και στα φιλανδικά.

Έχουν εκδοθεί έντεκα βιβλία του για παιδιά κι ένα βιβλίο για ενήλικες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ