Ο Συμπαραστάτης του Δημότη για τα αδέσποτα της πόλης

adespota dod2

adespota dod2

Την τροποποίηση της νομοθεσίας για τα αδέσποτα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας χώρων μόνιμης φιλοξενίας, προτείνει ο Συμπαραστάτης του Δημότη, του Δήμου Ιωαννιτών.

Ο Συμπαραστάτης αφιερώνει στο πρόβλημα των αδέσποτων, ένα κεφάλαιο της ετήσιας έκθεσής του, επισημαίνοντας την σοβαρότητά του για τα Γιάννινα.

Σε διάστημα έξι μηνών, στο Γραφείο του Συμπαραστάτη κατέφυγαν τρεις δημότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα επίθεσης από αδέσποτα ζώα (σκύλους), στους οποίους έγινε ενημέρωση σχετικά με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς καθώς και τα δικαιώματα που έχουν.

Πέραν αυτού είναι διάχυτη η ανησυχία των δημοτών και επισκεπτών της πόλης για το θέμα, όπως είναι ευρέως γνωστό.

“Το νομικό καθεστώς για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι κατά τη γνώμη μου ημιτελές και απρόσφορο, καθώς δεν προβλέπει τη μόνιμη απομάκρυνση των αδέσποτων ζώων από τους κοινόχρηστους χώρους αλλά μόνο τη διαχείρισή τους (στείρωση και εμβολιασμός) και στη συνέχεια την επαναφορά τους στο περιβάλλον όπου βρίσκονταν προηγουμένως”, τονίζεται στην έκθεση.

Με τον τρόπο αυτό τα αδέσποτα ζώα είναι μεν στειρωμένα και εμβολιασμένα, εξακολουθούν όμως να περιφέρονται πεινασμένα και σε αγέλες μέσα στην πόλη αλλά και σε ζωτικής σημασίας χώρους όπως τα Νοσοκομεία και η Πανεπιστημιούπολη, με τελικούς ζημιωμένους και πάλι τους δημότες και επισκέπτες της πόλης, που πέφτουν θύματα επιθέσεων από αυτά.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ