Ο Σύλλογος Φροντιστών για κλείσιμο κι αναπλήρωση

Στην καθολική εφαρμογή της απόφασης για κλείσιμο φροντιστηρίων προχωρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ιωαννίνων ο οποίος σημειώνει ότι στο διάστημα αυτό θα υποστηρίζει τους μαθητές με κάθε δυνατό ηλεκτρονικό μέσο εξ αποστάσεων υπεύθυνα και οργανωμένα.

Ο Σύλλογος διευκρινίζει ότι θα υπάρξει αναπλήρωση των μαθημάτων όταν θα είναι δυνατό και μάλιστα θα γίνουν και επιπλέον ώρες εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σε κάθε περίπτωση η προετοιμασία τους θα ολοκληρωθεί με τον πλέον κατάλληλο τρόπο και στον πλέον κατάλληλο χρόνο.

Τα φροντιστήρια όπως και οι μαθητές και ειδικά οι μαθητές της γ΄ λυκείου δεν είναι σε διακοπές. Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι έχουν μια μοναδική ευκαιρία για επανάληψη η οποία επιβάλλεται να αξιοποιηθεί.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι το κλείσιμο των σχολειών και όλων των εκπαιδευτικών μονάδων έχει νόημα μόνο εφόσον οι μαθητές δεν συναθροίζονται σε άλλους χώρους μαζικής προσέλευσης εκτός σχολείου. Για το λόγο αυτό πρέπει να αναλογιστούμε όλοι εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές ότι κανένα μέτρο πρόληψης δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ατομική ευθύνη.

Επιπλέον τόσο η Ομοσπονδία όσο και ο Σύλλογος συνιστούν σε όλους τους συναδέλφους να σεβαστούν και να τηρήσουν ευλαβικά την απόφαση αναστολής καθώς πρέπει με τη στάση μας να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ανταγωνιστικές μικρότητες και αδικαιολόγητες συμπεριφορές, πέρα του ότι εκθέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφενός  δεν ταιριάζουν σε εκπαιδευτικούς- επιστήμονες και αφετέρου προσβάλλουν την αρχή των ίσων ευκαιριών στο βωμό συμφεροντολογικών σκοπιμοτήτων. Επίσης εκθέτουν ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία του Νόμιμου Οργανωμένου Ελληνικού φροντιστηρίου που για 100 και πλέον χρόνια παλεύει με όλες του τις δυνάμεις πάνω στην αρχή  των ίσων ευκαιριών. Τόσο η Ομοσπονδία όσο και οι κατά τόπους σύλλογοι είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν όλες τις νόμιμες κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται στο καταστατικό της Ομοσπονδίας μας σε πιθανές παραπτωματικές και ανεύθυνες συμπεριφορές!

Επιπρόσθετα καλούν και όλους εκείνους που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μαύρων ιδιαιτέρων είτε κατά μονάδες είτε κατά μικρές ομάδες να συμμορφωθούν με την απόφαση, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και της κοινωνικής τους ευθύνης καθώς η ανοχή και η υπομονή έχουν και τα όρια τους και υπάρχουν όλα εκείνα τα ένδικα μέσα που νόμιμα μπορούν να επιβληθούν. Άλλωστε η ιχνηλάτηση ενδεχόμενων κρουσμάτων έχει ήδη οδηγήσει σε αποκαλύψεις και δημιούργησε προβλήματα σε πολλούς.

Τέλος συνιστά ψυχραιμία, όχι πανικό, υπευθυνότητα ατομική και κοινωνική, δύναμη και υπομονή ώστε να ξεπεράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την έκτακτη αυτή κατάσταση ελπίζοντας και ευχόμενοι να τελειώσει γρήγορα και να επανέρθουμε στην κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ