Ο Στράτος Ιωάννου για το βρετανικό “κανόνι” στον τουρισμό

parga n15

parga n15

Πλήγμα για τον τουρισμό της Ηπείρου αποτελεί το κανόνι που έριξε η Βρετανική Monarch σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Ο κολοσσός της Μεγάλης Βρετανίας κατέρρευσε με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά όσοι συνεργάζονταν μαζί του.

Το ύψος της ζημιάς δεν μπορεί να εκτιμηθεί με ακρίβεια, ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Στράτος Ιωάννου μιλώντας στο Epiruspost, το οποίο ανέδειξε το θέμα.

Υπογράμμισε ωστόσο κι αυτό έχει ιδιαίτερη αξία, ότι μόλις έγινε γνωστή η κατάρρευση της Monarch έσπευσαν τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία της Ευρώπης να κλείσουν τα δωμάτια τόσο στην Πάργα όσο και στα Σύβοτα τα οποία αυτόματα αποδεσμεύτηκαν.

“Αυτό δείχνει την δυναμική του τουρισμού στην Ήπειρο… Είναι σημαντικό ότι μέσα σε λίγες ώρες μεγάλες εταιρίες ζητούσαν να κλείσουν τα δωμάτια για τη νέα σεζόν. Το γεγονός αποτυπώνει τις ανοδικές τάσεις του τουρισμού στην Ήπειρο”, υπογράμμισε ο κ. Ιωάννου.

Η εταιρία, με επιστολή που έστειλε στους ξενοδόχους με τους οποίους συνεργάζονταν αναλαμβάνει να αποπληρώσει τα χρέη για πελάτες που φιλοξενούνταν μέχρι και την ημέρα της κατάρρευσης στην περιοχή.

Ωστόσο οι επιχειρηματίες του τουρισμού έχουν σημαντικές απώλειες εισοδήματος τόσο από τα δεδουλευμένα όσο και από τις κρατήσεις που είχαν κάνει μέχρι το τέλος του Οκτώβρη και οι οποίες ακυρώθηκαν.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ