Ο σχεδιασμός για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

EOZ_XARTHSΣτην πρόταση για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες αναφέρθηκε, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Η χώρα χρειάζεται μια πραγματική υπέρβαση σε ό,τι αφορά τις νέες επενδύσεις και την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της«, είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε ότι «γι’ αυτό έχουμε καταθέσει και την πρόταση για τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, με εξειδικευμένα κίνητρα φορολογικού και διοικητικού χαρακτήρα».

Όπως είπε, η σύσταση αυτών των ζωνών μπορεί να μην έχει γεωγραφική μορφή και ενδέχεται να αφορά συγκεκριμένους κλάδους της οικονομίας.

Όπως ανέφερε, «οι τυχόν αλλαγές θα γίνουν με απόλυτο σεβασμό και πλήρη εφαρμογή των κανόνων του ισχύοντος εργατικού δικαίου».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι μολονότι «οι ΕΟΖ δεν προϋποθέτουν πρόσθετους πόρους από την ΕΕ, οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους μας στις οποίες προχωρούμε, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες».

»Ήδη», σημείωσε, «αντιμετωπίζουμε ενστάσεις από ορισμένες πλευρές πέραν των ελληνικών συνόρων, αφού μια τέτοια εξέλιξη δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στη χώρα μας».

Ο κ. Χατζηδάκης συμπλήρωσε ότι «ζητούμε την πολιτική υποστήριξη των εταίρων μας, ιδίως εφόσον στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούμε και τις σχετικές οικονομοτεχνικές μελέτες που θα υποβάλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

«Θεωρούμε», ε[ισήμανε, «πως οι ΕΟΖ μπορούν να δώσουν ώθηση στη βάση της πραγματικής οικονομίας, αφενός σε σχέση με τις επενδύσεις, αφετέρου και σε σχέση με τις εξαγωγές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ