Ο Ράμα πήγε στον Ερντογάν λίγες ώρες πριν επισκεφθεί την Αθήνα…

rama erntogan m

Πληροφορίες και δημοσιεύματα τις τελευταίες ημέρες ήθελαν τον Πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα να ταξιδεύει στην Τουρκία και να συναντάται με τον Ερντογάν.

Επισήμως το ταξίδι δεν ανακοινώθηκε ποτέ.

Ωστόσο ο Αλβανός πρωθυπουργός με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook το επιβεβαίωσε και έδωσε ένα μικρό περίγραμμα από το περιεχόμενο της συνάντησης.

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο Αλβανός Πρωθυπουργός όπου θα συναντηθεί με τον Μητσοτάκη ανήρτησε την φωτογραφία από την συνάντησή του με τον Ερντογάν, τον οποίο αποκαλεί «στρατηγικό εταίρο της Αλβανίας» με κάθε ευκαιρία που του δίνεται.

Όπως προκύπτει από την ανάρτηση ο Ερντογάν δέχθηκε τον Ράμα στην εξοχική του κατοικία στην Μαρμαρίδα.

Η συζήτηση, σύμφωνα με τον Αλβανό πρωθυπουργό, αφορούσε στις σχέσεις Αλβανίας- Τουρκίας, στην οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, την πρόοδο της διμερούς συνεργασίας και γενικότερα την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια.

Έγκυροι διπλωματικοί κύκλοι θεωρούν ότι η συνάντηση αυτή έχει άμεση σχέση με το ταξίδι του Ράμα στην Αθήνα και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε συμφωνία για την οριοθέτηση ΑΟΖ με την Αλβανία.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία που είχε επιτευχθεί το 2009 ακυρώθηκε μετά από προσφυγές στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, τις οποίες όπως αποκαλύφθηκε μερικά χρόνια μετά, απαίτησε η Άγκυρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ