Ο πρωτογενής τομέας σε… πρώτο πλάνο!

Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα αναδεικνύεται σε βασική προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή, όπως αποτυπώθηκε στην πρώτη συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε.

Μέσω της αντιδημαρχίας και της αντιδημάρχου Βάσως Μέγα και της σύστασης της επιτροπής, σκοπεύει να συνδράμει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος του Δήμου αλλά και στη δημιουργία αναπτυξιακών προοπτικών.

“Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική μας απόφαση να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στον πρωτογενή τομέα διότι πιστεύουμε ότι μπορεί να συμβάλει δυναμικά στην ανάπτυξη του τόπου. Έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα και σήμερα η συνεδρίαση αυτής της επιτροπής έχει σαν στόχο τη συνεργασία του Δήμου με τους συνεταιρισμούς, τους ιδιώτες που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα καθώς κι άλλους φορείς ώστε να γίνουμε όσο πιο αποτελεσματικοί μπορούμε. Η εμπειρία σας είναι τεράστια και αναμένουμε με ενδιαφέρον να καταγράψουμε τις απόψεις σας”, είπε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας, απευθυνόμενος στα μέλη της Επιτροπής.

Από τη μεριά της η κ. Μέγα τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση καθώς κι όσες ακολουθήσουν δεν θα έχουν τυπικό χαρακτήρα θέτοντας ως στόχο, μέσα από το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων, να παραχθούν μετρήσιμα αποτελέσματα.

“Στόχος μας είναι όχι μόνο να καταγράψουμε τα προβλήματα αλλά να υπάρξει και μια συνολική αντιμετώπισή τους. Για το λόγο αυτό έχουν κληθεί και χαίρομαι που βρίσκονται σήμερα εδώ εκπρόσωποι όλων των κλάδων της παραγωγής που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας αλλά και επιστήμονες που θα βοηθήσουν με τη γνώση και την εμπειρία τους”, επισήμανε.

Ο αντιδήμαρχος, Γιώργος Βίνης, τέλος, έκανε λόγο για μια “σοβαρή εκκίνηση μιας διαδικασίας για να γίνουν πράξη όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες που έχει ανάγκη ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή μας προκείμενου όχι μόνο να διατηρηθεί αλλά και να αναπτυχθεί”.

Στην Επιτροπή έχουν κληθεί και συμμετέχουν πέραν από τους δύο αντιδημάρχους και εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του ΓΕΩΤΕΕ, του Γ.Α.Σ. Ιωαννίνων, του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων ΠΙΝΔΟΣ, της εταιρίας Νιτσιάκος ΑΒΕΕ, της Ζοίνος, της Domaine Glinavos Zitsa, της Ένωσης Νέων Αγροτών και του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Αλιέων Νήσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων και εταιριών κατέθεσαν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για μια σειρά θεμάτων που τους απασχολούν και στα οποία μπορεί ο Δήμος να συμβάλει είτε μέσω των δικών του υπηρεσιών είτε παρεμβαίνοντας πολιτικά στα αρμόδια υπουργεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ