Ο Πρόεδρος της ΕΑΥΝΙ απαντά για τις μετακινήσεις αστυνομικών

KOMOTHNHΜε αφορμή επιστολή αστυνομικού των Ιωαννίνων που έχει μετακινηθεί και βρίσκεται στον Έβρο, την κριτική και τα ερωτήματα που έθετε προς τους τοπικούς συνδικαλιστές, από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων Κώστα Κίτσιο, λάβαμε την ακόλουθη απάντηση:

« Με έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα σας με τίτλο ”Κάντε ησυχία μην ξυπνήσουν οι συνδικαλιστές….”

Σας γνωστοποιώ πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων από την πρώτη στιγμή αντέδρασε και ήταν αντίθετη στην μετακίνηση αστυνομικής δύναμης στον ΕΒΡΟ .Την ώρα που η εγκληματικότητα στην περιοχή έχει αυξηθεί κατακόρυφα και καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες περιστατικών που πολλές φορές συνάδελφοι κινδύνεψαν να τραυματιστούν αφού οι κακοποιοί δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στο ”ψαχνό ”.Η ΕΑΥΙ στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής της δράσης προσπάθησε να ανατρέψει την απαράδεκτη διαταγή του Αρχηγείου και να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων με τις παρακάτω ενέργειες :

1.Αποστολή αιχμηρής ανακοίνωσης- Ενημέρωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου ,των Βουλευτών του νομού μας και των τοπικών Φορέων-συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.
2.Σε συνεργασία με την ΠΟΑΣΥ συμμετείχαμε στην έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των 21 ενώσεων από τις οποίες αποσπάστηκαν οι 1881 συνάδελφοι στην οποία προσήλθαν τόσο ο Υπουργός όσο και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι και τοποθετήθηκαν.
3.Συγκαλέσαμε έκτακτο Δ.Σ της ένωσής μας προκειμένου να αποφασίσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας .
4.Παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας κ, Χρήστου Φωτόπουλου συγκαλέσαμε Δ.Σ των ενώσεων της Ηπείρου στα Ιωάννινα όπου εκδώσαμε ψήφισμα διαμαρτυρίας ενημερώνοντας μέσω των τοπικών ΜΜΕ τον Ηπειρώτικο λαό πως το αγαθό της ασφάλειας κινδυνεύει καθώς υπηρεσίες μας κινδυνεύουν με λουκέτο ενώ δεν αναγνωρίζονται ανθρώπινες υποστάσεις συναδέρφων.
5. Ως ΕΑΥΙ καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα κατά της απαράδεκτης και νομιμοφανούς διαταγής (αίτηση αναίρεσης &αίτηση αναστολής).
6.Συναντηθήκαμε με τον περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ καθώς και με τον βουλευτή Ιωαννίνων κ Μιχάλη ΚΑΣΣΗ.
7.Στείλαμε έγγραφο προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ζητώντας διευκρινίσεις για την συνέχιση των αποσπάσεων στον Έβρο καθώς και την εξόφληση των υπομνημάτων.

8. Σε συνεργασία με την Πρόεδρο του σωματείου Ροδόπης κυρία Τζατζανά, η οποία συναντήθηκε με τις δικαστικές αρχές του νομού, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλαχτούν οι συνάδελφοι που εργάζονταν στο κέντρο φύλαξης Κομοτηνής από πιθανή απόδραση κρατουμένων. Παράλληλα έγινε έντονη διαμαρτυρία για τον πιθανό κίνδυνο μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών .

9. Έπειτα από αρκετές παρεμβάσεις μας και σε συνεργασία με την ΠΟΑΣΥ αλλά και με την ένωσή Αλεξανδρούπολης λύθηκε το θέμα της υπερεργασίας των συναδέλφων που υπηρετούσαν στο Τ.Σ.Φ. Φερών με μεταφορά των συναδέλφων μας σε άλλα ξενοδοχεία.
10. Ενημερώσαμε μέσω ΠΟΑΣΥ το Αρχηγείο για τον κίνδυνο μη δικαιολόγησης εκτός έδρας για τους συναδέλφους που υπερβαίνουν το τρίμηνο με αποτέλεσμα την άμεση επιστροφή αρκετών από αυτούς στις υπηρεσίες που οργανικά ανήκουν.
11 .Έπειτα από συνεχείς πιέσεις όλων των πρωτοβαθμίων αλλά και συνεχή παρουσία μελών του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο κατατέθηκε επερώτηση βουλευτών. ( σχετ. απάντηση μας απέστειλε ο βουλευτής του νομού μας κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ)

12.Κάναμε γνωστό προς την ηγεσία μας ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε διαχωρισμό του προσωπικού και στην δημιουργία Αστυνομικών δύο ταχυτήτων.

Από το Δ.Σ. της ΕΑΥΙ συνάδελφοι αποσπάστηκαν στον Εβρο ,μετέβη όμως και κλιμάκιο αποτελούμενο από πρόεδρο και Α΄ αντιπρόεδρο προκειμένου να συμπαρασταθεί στους συναδέλφους , αλλά και για να δει ιδίοις όμασι τις συνθήκες διαμονής σίτισης και εργασίας τους.

Ακούσαμε, μάθαμε και είδαμε από κοντά τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι και πολλά από αυτά καταφέραμε να επιλύσουμε με την τεράστια βοήθεια των ενώσεων Θράκης αλλά και της Ομοσπονδίας μας.

Στην ΕΑΥΙ ποτέ δεν διαχωρίσαμε τους συναδέλφους σε αστυνομικούς και πρώην ΣΦ, όπως έκανε η πολιτική αλλά και η φυσική ηγεσία , ταμπέλες σε εμάς δεν θα βρείτε.

Για εμάς όλοι οι συνάδελφοι είναι ίσοι και όλοι μαζί καλούμαστε να συνεργαστούμε για τη διασφάλιση του ύψιστου αγαθού της ασφάλειας του πολίτη και της κοινωνίας της οποίας είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι .

Είναι κρίμα όμως κάποιοι να επιλέγουν αυτόν τον ” δρόμο” έκφρασης- καταγγελίας προσπαθώντας να υποβαθμίσουν τον ρολό της ΕΑΥΙ, όταν γνωρίζουν όλες της ενέργειες και αποφάσεις που έχουν ληφθεί, αγνοώντας παντελώς την έννοια της λέξης ΕΝΩΣΗ καθώς και τον ρόλο που έχουν οι ίδιοι μέσα σε αυτή ως μέλη.

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας καθημερινά επικοινωνούμε , και επικοινωνούν συνάδελφοι που υπηρετούν στον ΕΒΡΟ μαζί μας ,αναφέροντας μας τα πραγματικά τους προβλήματα , και δυστυχώς για κάποιους δεν μας ”έπιασαν στον ύπνο”, αλλά μας βρήκαν μπροστά τους. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εκμεταλλευτεί τους συναδέλφους μας διότι εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι που εργάζονται και κάτω από ποιες συνθήκες .
Κάποιοι ανώνυμα δυστυχώς προσπαθούν να κάνουν πολιτική εντυπωσιασμού χωρίς να ασχολούνται και χωρίς να τους ενδιαφέρουν οι συνάδελφοι και οι οικογένειες τους που τόσο τους έχουν ανάγκη εδώ .

Γιατί όπως σωστά αναφέρετε ….”Και η Ευθύνη αυτή θα μας βαρύνει και

στο μέλλον!!!”

με εκτίμηση και ονοματεπώνυμο

Κωνσταντίνος ΚΙΤΣΙΟΣ

πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Σ.Σ. Θέτουμε μόνο ένα ερώτημα: Οι απόψεις που διατυπώνονται παραπάνω είναι προσωπικές ή τις συμμερίζεται το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΥΝΙ στο σύνολό του;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ