Ο Πρέσβης της Αυστραλίας σε Γιάννινα και Ζαγόρι

australos

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα Arthur Spyrou είχε στο δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην οικονομία, στον πολιτισμό και στον τουρισμό αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την ουσιαστική ενδυνάμωση των σχέσεων των Ιωαννίνων με Πρεσβεία και κατ’ επέκταση με την Αυστραλία όπου ζει μεγάλος αριθμός αποδήμων.

Ο Πρέσβης της Αυστραλίας επέδειξε ξεχωριστό ενδιαφέρον για το πλάνο δράσεων και πρωτοβουλιών που υλοποιεί ο Δήμος, ειδικά σε τομείς όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο αντιδήμαρχος τουρισμού Γιώργος Λώλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Και στο Ζαγόρι

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • australos1

Εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο του Δήμου Ζαγορίου, όπου ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Σουκουβέλος υποδέχτηκε τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα κ. Arthur Spyrou.

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό της περιοχής του Δήμου Ζαγορίου. Ειδικά για το θέμα του τουρισμού, ο κ. Πρέσβης ενημέρωσε τον Δήμαρχο, ότι κατά την φετινή τουριστική περίοδο, ο αριθμός των Αυστραλών που θα επισκεφτούν την περιοχή θα είναι ικανοποιητικός.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου για θέματα τουρισμού και πολιτισμού κ. Ιωάννης Τσαπάρης.

Κατά την αποχώρησή του ο κ. Πρέσβης αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες ομορφιές της περιοχής, καθώς και στο ιδιαίτερο φυσικό της κάλλος και ευχήθηκε στον Δήμαρχο καλή επιτυχία για την ένταξη του Ζαγορίου στην Unesco.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ