Ο ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας θα τερματίσει στα Γιάννινα!

dromos podilata

Ο Ποδηλατικός  Γύρος της Ελλάδας αναβιώνει μετά από 10 χρόνια, με 170 αστέρες της Παγκόσμιας Ποδηλασίας να αγωνίζονται και να διεκδικούν τη νίκη από τις 26 Απριλίου έως και την 1η Μαΐου 2022.

Σπουδαίο για την πόλη των Ιωαννίνων ότι θα φιλοξενήσει τον τερματισμό του ποδηλατικού γύρου και τη γιορτή που θα ακολουθήσει στο κέντρο της πόλης ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Μια αθλητική διοργάνωση που θα διαδώσει το μήνυμα της βιώσιμης κινητικότητας, θα αναδείξει τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας, θα τοποθετήσει τα Γιάννενα στο πάνθεον των μεγάλων αθλητικών γεγονότων και θα προσελκύσει τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να κινηθεί η τοπική αγορά και οικονομία.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς δήλωσε: «Μια καλή αρχή για την πόλη μας, καθώς θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της ερχόμενης καλοκαιρινής σεζόν, αλλά και ένα σημαντικό πρώτο βήμα για τη φιλοξενία αντίστοιχων αθλητικών δράσεων στο μέλλον. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την τιμητική πρόσκληση που μου απηύθυνε να συμμετάσχω στην Οργανωτική Επιτροπή του Ποδηλατικού Γύρου».

Οι παράλληλες δράσεις για την προώθηση μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου θα είναι αφιερωμένες στη μνήμη της αδικοχαμένης πρωταθλήτριάς μας στο Μαραθώνιο, Δήμητρας Ιορδανίδου, η οποία παρασύρθηκε από φορτηγό χθες στη Θεσσαλονίκη, οδηγώντας το ποδήλατό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ