Ο πατέρας του Ερμή μιλά για τις ώρες αγωνίας και την απουσία ορεινής διάσωσης- ΒΙΝΤΕΟ

teoxaropoulos

Τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε από την στιγμή που συνέβη το ατύχημα στον Ερμή μέχρι την ώρα που έφτασε το ελικόπτερο περιγράφει ο πατέρας του Γιάννης Θεοχαρόπουλος.

Άνθρωπος με εμπειρία στα βουνά και πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει ορεινή διάσωση στην Ελλάδα».

Λίγες ώρες μετά και το τραγικό δυστύχημα στον Χελμό που κόστισε τη ζωή σε τρεις ορειβάτες, οι επισημάνσεις που κάνει ο κ. Θεοχαρόπουλος αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα. Κι αυτό γιατί ο χειμερινός τουρισμός είναι ένας κλάδος που αναπτύσσεται σημαντικά στη χώρα αλλά και στην περιοχή της Ηπείρου.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημειώνει ότι η πτώση του Ερμή έγινε δέκα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι και το ελικόπτερο τον παρέλαβε από το σημείο 12 λεπτά πριν τις έξι το απόγευμα.

Για παρόμοιο συμβάν στις Άλπεις θα χρειαζόταν λίγη ώρα ώστε να γίνει η διάσωση.

Σήμερα ζητά δύο πράγματα.. Στη μνήμη του Ερμή.

Οργάνωση της ορεινής διάσωσης στα Ελβετικά πρότυπα και αναρριχητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών για όλους όσους αγαπούν το άθλημα και αναγκάζονται να ταξιδεύουν στην Βουλγαρία για να προπονηθούν.

«Για να ξέρω ότι ο Ερμούλης μου δεν πήγε άδικα και  θα σωθούν άλλοι άνθρωποι  που πάνε στο βουνό και τους έτυχε ατύχημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ