Ο Πασχάλης Τσαρούχας «Ληστής» στο θέατρο Έκφραση

pasxalis tsarouxas

pasxalis tsarouxas

Παράσταση – ορόσημο για τα θεατρικά δρώμενα της χώρας μας είναι «Ο Ληστής», το θεατρικό έργο του Δημήτρη Μανιάτη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Κραουνάκη, με τον συγκλονιστικό Πασχάλη Τσαρούχα στον πρωταγωνιστικό ρόλο – μονόλογο να δίνει μία αξέχαστη ερμηνεία.

Την εξαιρετική αυτή δουλειά, η οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές όπου κι αν παρουσιάστηκε, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και το θεατρόφιλο κοινό των Ιωαννίνων, καθώς ανεβαίνει για ένα διήμερο, το Σάββατο, 19 και την Κυριακή, 20 Νοεμβρίου, με ώρα έναρξης τις 21:15 στο Θέατρο Έκφραση (Αραβαντινού 14).

Η υπόθεση της παράστασης

Σε ένα ακαθόριστο χρονικά τοπίο, ο Ληστής της παράστασης δεν είναι μόνο ένα παραβατικό -σύμφωνα με τις ισχύουσες δομές- πρόσωπο. Είναι ένας αντιφατικός, πολύσημος άνθρωπος με αγροτικό στακάτο λόγο, πάθη, ζήλιες, μίση, αγάπη.

Μια φλεγόμενη φιγούρα που διηγείται την δική της ιστορία, την δική της εκδοχή της Ιστορίας, ένας αρνητής της τάξης που επικηρύχθηκε από τον κόσμο επειδή διατύπωσε τον δικό του. Ο Πασχάλης Τσαρούχας ενσαρκώνει με μοναδικό τρόπο τον μεγαλειώδη ιερό μάγκα, στοιχειωμένο από την ίδια του τη λεβεντιά, να σηκώνει με τη θηριώδη ευρωστία του, εσωτερική και εξωτερική, το «γαμώτο» του αδικημένου και να το κάνει δίκιο..

Ο δε Σταμάτης Κραουνάκης παντρεύει με τρόπο μαγικό κείμενο, πρωταγωνιστή και αισθήματα.

Εισιτήρια και για τις δύο παραστάσεις προπωλούνται έναντι 10 ευρώ στο βιβλιοπωλείο «Χαρτέξ». Στο ταμείο του Θεάτρου κοστίζουν 12 ευρώ. Κρατήσεις θέσεων : 26515 54505, 6978047081.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ