Ο παραλίμνιος ποδηλατόδρομος των 12 εκατομμυρίων έμεινε… στα χαρτιά!

paralimnios podilatodromos

Τον Νοέμβριο του 2022, κατά την επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στα Γιάννινα υπό τον Πρωθυπουργό, ένα από τα μεγάλα έργα που εξαγγέλλονται είναι ο παραλίμνιος ποδηλατόδρομος- πεζόδρομος.

Παρουσιάζεται ως μία ώριμη και εμβληματική παρέμβαση, ικανή να αλλάξει πολλά στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα με την δέσμευση ότι το έργο προυπολογισμού 12 εκατομμυρίων θα εντασσόταν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης ώστε να ακολουθήσει η δημοπράτησή του.

Πέρασαν 14 μήνες από τότε…

Η εξαγγελία σχεδόν ξεχάστηκε, όπως θα συνέβαινε και με τον δρόμο Ιωαννίνων- Κακαβιάς, αν δεν υπήρχε η συνεχής πίεση από τα Μέσα Ενημέρωσης..

Το έργο που ποδηλατοδρόμου αγνοείται..

Φυσικά ποτέ δεν εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Τρίτσης» τα κονδύλια του οποίου πλέον έχουν εξαντληθεί..

Από το Νοέμβριο του 2022 και μέχρι τώρα δύο πράγματα μεσολάβησαν..

Τον Ιανουάριο, πριν από ένα χρόνο, η ανάθεση της μελέτης για την συγκεκριμένη παρέμβαση από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αποδείχθηκε ότι η προμελέτη από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας δεν επαρκούσε για την ωριμότητα του έργου. Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν η μελέτη της Περιφέρειας έχει ολοκληρωθεί ή σε ποιο στάδιο βρίσκεται.

Τον Φεβρουάριο του 2022 η βουλευτής Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα συναντάται με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Σκέρτσο. Θέμα της συνάντησης είναι τα έργα που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στα Γιάννινα και ειδικά ο ποδηλατόδρομος. Στη συνάντηση αυτή τίθεται για πρώτη φορά θέμα αλλαγής των ορίων της λίμνης.

Ένα χρόνο μετά και όλα παραμένουν στάσιμα.. Η αλλαγή ορίων στην λίμνη προκάλεσε αρκετές συζητήσεις όμως στην πράξη δεν έχει κινηθεί τέτοια διαδικασία και δύσκολα θα ξεκινήσει σε προεκλογική περίοδο ενώ ο ποδηλατόδρομος αποτελεί ένα ακόμη ναυάγιο στα… νερά της Παμβώτιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ