Ο Παναγιώτης Νταής άνοιξε την προεκλογική αυλαία στην Ηγουμενίτσα

ntais panagiotis

Η προεκλογική αυλαία άνοιξε και επίσημα στον Δήμο Ηγουμενίτσας. Σε ανοιχτή εκδήλωση που έγινε ο Παναγιώτης Νταής παρουσίασε το όνομα, το έμβλημα και τις προγραμματικές θέσεις της «Συμμαχίας Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης».

Η αίθουσα ήταν κατάμεστη ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο Δήμαρχος Σουλίου Ιωάννης Καραγιάννης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γόγολος Ιωάννης, Χρήστος Κάτσιος, Αναστάσιος Ρούσης, Γιώργος Καλφόγλου και Λιώνης Ελευθέριος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέξανδρος Πάσχος, οι πρώην Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας Γεώργιος Κάτσινος και Παραποτάμου Ιωάννης Τζάνης, ο πρώην Νομάρχης Τσώνης Νικόλαος, ο νυν Γραμματέας της ΝΕ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας Ιωάννης Γεωργίου, οι πρώην Γραμματείς Μιχάλης Κάτσινος, Βασίλης Σπυρόπουλος, Ευάγγελος Τζώρτζης, πλήθος πολιτών και εργαζόμενοι στο Δήμο Ηγουμενίτσας.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού Παναγιώτης Νταής, ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η δημιουργία του συνδυασμού, λόγοι που σχετίζονται με τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Οι προκλήσεις αυτές προέρχονται από την ιδιωτικοποίηση του λιμένα Ηγουμενίτσας, από την ανάγκη αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτικά προγράμματα, από την διεκδίκηση της υλοποίησης μεγάλων έργων και παρεμβάσεων στην περιοχή, όπως ο περιφερειακός δρόμος της Ηγουμενίτσας και η λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος στην περιοχή, από την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του αναπτυξιακού, χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, εφαρμογής του σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων και των σχεδίων αστικής ανάπτυξης, ανάπλασης και κινητικότητας, καθώς και ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτηρίων.

Ο κ. Νταής, ανέφερε ότι ο Συνδυασμός σέβεται απολύτως τα κόμματα, την προσφορά και τα όργανά τους, καθώς και τις πολιτικές πεποιθήσεις όλων των μελών του, αλλά θα κατέλθει στις εκλογές χωρίς να συμμετάσχει σε διαδικασίες χρισμάτων, επειδή για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων απαιτείται συστράτευση ευρύτερων πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων. Για το λόγο αυτό το επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξει συναντήσεις με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα συνεκτικό και ρεαλιστικό πρόγραμμα ανάπτυξης και αλληλεγγύης.

Ο κ. Νταής απηύθυνε ανοικτό κάλεσμα προς όλους για ενεργό συμμετοχή στην προσπάθεια του Συνδυασμού, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιοχή και πάνω σε αυτό να οικοδομηθεί μια ευρεία συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, για την τελική νίκη στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ