Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της Ηπείρου.. Μόνη πράσινη η Άρτα

epidimiologikos xartis iouliou

Όλο και λιγότερο είναι πλέον το πράσινο για την Ήπειρο, το χρώμα που αντιστοιχεί στο καλύτερο επιδημιολογικό επίπεδο και τον μικρότερο αριθμό κρουσμάτων.

Από την Πέμπτη ο Νομός Ιωαννίνων πέρασε στο επίπεδο 3 και το πορτοκαλί φυσικό επακόλουθο του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων.

Στην καθημερινότητα των πολιτών δεν επέρχονται αλλαγές. Ωστόσο στο συγκεκριμένο επίπεδο ενεργοποιείται ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αυξηθούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, να πραγματοποιείται εντατική και επιτόπια ιχνηλάτηση και να γίνεται κατά προτεραιότητα αυξημένος αριθμός εμβολιασμών.

Η εβδομαδιαία τάση στο Νομό Ιωαννίνων είναι ανοδική με τον δείκτη θετικότητας να υπολογίζεται στο 1,38%.

Η εμβολιαστική κάλυψη με πρώτη δόση φτάνει στο 45,37% ενώ οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στο Νομό ανέρχονται στο 36,71%.

Επίπεδο ανέβηκαν από την Πέμπτη και οι Νομοί Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Από το πράσινο βρίσκονται πλέον στο κίτρινο με την εβδομαδιαία τάση της πανδημίας και για τους δύο να χαρακτηρίζεται ανοδική.

Η εμβολιαστική κάλυψη για το Νομό Θεσπρωτίας με πρώτη δόση ανέρχεται στο 57,7% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν το 50,37%.

Για το Νομό Πρέβεζας η εμβολιαστική κάλυψη με πρώτη δόση ανέρχεται στο 55,54% και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν στο 44,98%.

Ο  Νομός Άρτας είναι ο μοναδικός που παραμένει στο επίπεδο 1 και το πράσινο χρώμα. Η εμβολιαστική κάλυψη με πρώτη δόση ανέρχεται στο 46,45^ και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί φτάνουν στο 37,29%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ