Ο Ναυτικός Όμιλος απειλείται με κλείσιμο

kopilasia1Έτοιμος να προχωρήσει ακόμη και σε αναστολή της λειτουργίας του είναι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων καθώς αδυνατεί να καλύψει το υπέρογκο πρόστιμο των 110 χιλιάδων ευρώ που επέβαλλε η Κτηματική Υπηρεσία ως τέλος κατάληψης του κοινόχρηστου χώρου.

Ο πρόεδρος του ΝΟΙ Σωτήρης Στάμος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο Όμιλος είναι αδύνατο να καλύψει το ποσό αυτό κι αν δεν υπάρχει άμεσα ρύθμισή του θα υποχρεωθεί να αναστείλει τη λειτουργία του.

Στη δήλωσή του ο κ. Στάμος αναφέρει

Είμαι άκρως δυσαρεστημένος και στενοχωρημένος από την τελείως αψυχολόγητη ενέργεια της κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου να επιβάλλει ένα τόσο μεγάλο πρόστιμο στο Ν.Ο.Ι., χωρίς να λάβει υπόψη ούτε την ιστορία ούτε την μεγάλη προσφορά του Ναυτικού Ομίλου, ο οποίος καλόπιστα χρησιμοποιεί εδώ και 60 χρόνια την συγκεκριμένη λωρίδα του εδάφους δίπλα στη λίμνη.

Το ποσό των 110.000 ευρώ που ζητάει η Κτηματική Υπηρεσία είναι εξωφρενικό κι αυτό γιατί έπρεπε, πριν το επιβάλλει, να λάβει υπόψη της γενικότερα τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στις παραλίμνιες περιοχές των Ιωαννίνων και τις δυνατότητες αυτών που τις χρησιμοποιούν να πληρώσουν τόσα πολλά χρήματα.

Είναι μαθηματικώς βέβαιο πως, αν επιμείνει στην συγκεκριμένη οικονομική απαίτηση για το Ν.Ο.Ι., θα πετύχει αφενός το Δημόσιο να μην εισπράξει ούτε ευρώ και αφετέρου ο Ναυτικός Όμιλος να διακόψει τη λειτουργία του. Και δεν θα το κάνει αυτό ο Ν.Ο.Ι. επειδή το θέλει, αλλά επειδή αδυνατεί να εξοικονομήσει το υπέρογκο ποσό που του έχει επιβληθεί.

Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων θα ζητήσει από την Κτηματική Υπηρεσία εξώδικο διακανονισμό της διαφοράς, ενώ θα επισκεφθεί και την Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα, προκειμένου να ζητήσει την παρέμβασή της ώστε να βρεθεί μια λύση. Παράλληλα, θα ασκήσει και ανακοπή ενώπιον του Δικαστηρίου.

Εύχομαι η Κτηματική Υπηρεσία να αναγνωρίσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ν.Ο.Ι. χρησιμοποιεί εδώ και τόσες δεκαετίες αυτό το χώρο δίπλα στην Παμβώτιδα. Κυριότερος λόγος είναι φυσικά για να έχουν πρόσβαση στη λίμνη οι εκατοντάδες κωπηλάτες του.

Αν δεν βρεθεί λύση στο θέμα, το Διοικητικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του Ομίλου. Εξ ολοκλήρου υπεύθυνοι γι’ αυτή την διακοπή λειτουργίας του Ν.Ο.Ι. θα είναι οι αρμόδιοι της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ