Ο Μητσοτάκης βλέπει τους Περιφερειάρχες

Τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας βλέπει σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Δίνοντας το βασικό στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε ότι τέτοιες συναντήσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ ο ίδιος θα είναι σε πολύ στενή συνεργασία με τους περιφερειάρχες.

«Η πρώτη δουλειά που έχουμε είναι η στήριξη  των αναπτυξιακών προγραμμάτων γιατί η Αυτοδιοίκηση πρέπει να γίνει πυλώνας για την ανάπτυξη, είναι ο βασικός στόχος αυτής της Κυβέρνησης συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα. Το δεύτερο είναι ότι θέλουμε να απλοποιήσουμε μέσα στον χειμώνα που έρχεται πλήρως τον κώδικα της Αυτοδιοίκησης. Θέλουμε να βάλουμε τέλος στην πολυνομία ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες και οι ίδιοι οι άρχοντες της Αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι – Περιφερειάρχες και αντίστοιχοι σύμβουλοι, ποιες είναι οι αρμοδιότητες και τι ακριβώς έχουν να κάνουν, γιατί δυστυχώς τα τελευταία 10-15 χρόνια έχουν υπάρξει πολλές νομοθετικές παρεμβάσεις και έχει μπλεχτεί αρκετά το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στην εξυπηρέτηση των πολιτών», ανέφερε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ