Ο μεγάλος δακτύλιος των Ιωαννίνων.. Που κατασκευάζεται ο νέος δρόμος

daktilios

Ο μεγάλος δακτύλιος των Ιωαννίνων περνάει πλέον στην φάση της κατασκευής καθώς η σύμβαση  με τον ανάδοχο του έργου υπογράφηκε και το επόμενο στάδιο είναι να μπουν μπουλντόζες.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που χρηματοδοτούνται από το τρέχον ΕΣΠΑ καθώς ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 25 εκατομμύρια.

Δέσμευση της κατασκευάστριας εταιρείας είναι η ολοκλήρωσή του μέσα σε 15 μήνες, μέχρι το κλείσιμο δηλαδή της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Ο μεγάλος δακτύλιος έχει συνολικό μήκος περίπου 4.360 μέτρα.

Ξεκινά από τον ήδη κατασκευασμένο ισόπεδο κυκλικό κόμβο στην συμβολή της λεωφόρου Γεννηματά με την οδό Βογιάνου και καταλήγει στη συμβολή της οδού πρόσβασης προς το Πανηπειρωτικό στάδιο, με την οδό Ιωαννίνων του Δ.Δ. Ανατολής.

Το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία 7 σύγχρονων ισόπεδων κυκλικών κόμβων (roundabouts), καθώς και παράπλευρων και κάθετων οδών, ώστε να επιτυγχάνεται η ασφαλής σύνδεση και εξυπηρέτηση των παρόδιων ιδιοκτησιών.

Επίσης σε τμήμα του έργου θα κατασκευαστεί διαδρομή αναψυχής με πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο που θα συνδέσει την περιοχή με το παραλίμνιο μέτωπο και τον υφιστάμενο πεζόδρομο- ποδηλατόδρομο.

Η συγκεκριμένη οδική αρτηρία διακρίνεται σε τρία τμήματα.

ΤΜΗΜΑ 1: Από την οδό Βογιάνου έως το πέρας της Λεωφόρου Ειρήνης, διέρχεται στις παρυφές των ΡΣ Βοτανικού Βρυσουλας και Ανατολής. Το μήκος του είναι περίπου 2,6 χλμEpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • daktilios1

ΤΜΗΜΑ 2: Από την Λεωφόρο Ειρήνης έως την οδό Αγίας Σοφίας, διέρχεται μεταξύ των ΡΣ Κατσικάς και Ανατολής. Το μήκος του είναι περίπου 0,8 χλμEpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • daktilios2

ΤΜΗΜΑ 3: Εκτός σχεδίου περιοχή, στις παρυφές του Ρ.Σ. Ανατολής. Το μήκος του είναι περίπου 1,0 χλμ.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • daktilios3

Ο μεγάλος  δακτύλιος αποτελεί προέκταση της παράκαμψης των Ιωαννίνων και συνδέει το μητροπολιτικό κέντρο με το παραλίμνιο μέτωπο και τη νότια είσοδο της πόλης.

Πέραν των άλλων συμβάλει καθοριστικά στην σύνδεση κέντρων και διαδρομών αναψυχής και αθλητισμού παρέχοντας στους πολίτες ασφαλείς και αδιατάρακτες προσβάσεις προς αυτές. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ