Ο Λούρος της καταστροφής..

louros_diefthetisi1_edited (1)

Μία μεγάλη οικολογική καταστροφή συντελείται τις μέρες αυτές στον Λούρο… Μέρος της κοίτης του ποταμού έχει στεγνώσει με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο χιλιάδες ψάρια κι άλλα υδρόβια είδη.

Ακόμη και νεροχελώνες, όπως μαρτυρούν κάτοικοι, έχουν εντοπιστεί νεκρές ενώ η περιοχή έχει κατακλυστεί από κοπάδια αγριόχοιρων που βρήκαν τροφή στους σωρούς των νεκρών ψαριών.

Ο Δήμος Δωδώνης αποδίδει την καταστροφή στις εργασίες που συντελούνται από την Περιφέρεια Ηπείρου..

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του απέδωσε το πρόβλημα στη λειψυδρία ωστόσο συμπλήρωσε πως ένας τουλάχιστον επιχειρηματίας στην περιοχή είχε ενημερωθεί ότι το νερό θα κοπεί για δυο- τρεις μέρες…

Κάτοικοι των χωριών αναφέρουν πως πριν το σημείο από το οποίο ξεκινούν οι εργασίες η ροή του νερού είναι κανονική. Μειωμένα μεν τα νερά στο ποτάμι λόγω του μεγάλου διαστήματος ανομβρίας αλλά η ροή κανονική… Όπως κανονική είναι και μετά το σημείο στο οποίο σταματούν οι εργασίες.

Πέρα από το Δήμο και την Περιφέρεια, υπάρχουν υπηρεσίες και κράτος… Υπηρεσίες που οφείλουν να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους και κράτος που πρέπει να κινητοποιηθεί ώστε να αποσαφηνίσει το πρόβλημα και τα αίτια που το προκάλεσαν..

Τα ποτάμια είναι πλούτος και κάθε παρέμβαση θα πρέπει να διέπεται από κανόνες.. Οι απαντήσεις λοιπόν για τους λόγους που έχουν προκαλέσει την περιβαλλοντική καταστροφή στο Λούρο πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και άμεσες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ