Ο «Λάμποβος» ξεκινά και οι γιατροί ανησυχούν για την πανδημία

lampovos

Παρά τις διαφωνίες του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, το παζάρι της Παραμυθιάς, ο Λάμποβος κάνει πρεμιέρα.

Ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πέτρος Οικονομίδης βρέθηκαν στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ να ανταλλάσουν τα επιχειρήματά τους.

Ο Λάμποβος αποτελεί την πρώτη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιείται στην Ήπειρο από την ώρα που εισήλθε στον κλοιό της πανδημίας. Είναι ένα από τα παλιότερα παζάρια, σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή.

Οι κίνδυνοι από μία τέτοια διοργάνωση είναι υπαρκτοί ωστόσο ο Δήμος εκτιμά πως θα τηρηθούν τα μέτρα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Το παζάρι, όπως είπε ο κ. Καραγιάννης, γίνεται στη βάση της ΚΥΑ που το επιτρέπει και ακολουθούνται πιστά τα πρωτόκολλα ενώ εκτίμησή του είναι πως με την παρουσία σεκιούριτι δεν θα υπάρξει συνωστισμός.

«Όπου υπάρχει συνωστισμός υπάρχει και μεγάλο ρίσκο. Σε ένα μέρος με πολλούς εμπόρους και χιλιάδες επισκέπτες είναι δύσκολο να τηρούνται τα μέτρα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Πέτρος Οικονομίδης.

Στην περίπτωση της Παραμυθιάς η παράδοση νίκησε τις επιστημονικές ανησυχίες… Η ολοκλήρωση της διοργάνωσης θα δείξει το αποτύπωμα στα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής.. Όσο για την ευθύνη που αναλαμβάνει ο Δήμος αυτή είναι μεγάλη..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ