Ο «κοριός» έκαψε τους τοκογλύφους…

akripti4

akripti4

Ένα από τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και καταγραφής των τηλεφωνικών επικοινωνιών, χρησιμοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην διάρκεια της έρευνας για την αποκάλυψη της εγκληματικής οργάνωσης των τοκογλύφων…

Και ο «κοριός» έδωσε πολλά και χρήσιμα στοιχεία, βοηθώντας ουσιαστικά ώστε να ξετυλιχθεί το κουβάρι και να φωτιστούν οι σκοτεινές διαδρομές του χρήματος.

Στο διάστημα της παρακολούθησης, καταγράφηκε πλήθος τηλεφωνικών συνδιαλέξεων τόσο μεταξύ των μελών του κυκλώματος και του εγκεφάλου, όσο και με τα υποψήφια θύματα…

Το πλέον κρίσιμο στοιχείο όμως, πέρα από όλα αυτά, ήταν η αποκάλυψη του θησαυροφυλακίου. Των δύο χρηματοκιβωτίων δηλαδή που κατείχε ο 65χρονος, στην πολυτελέστατη βίλα του, στο Πικέρμι Αττικής.

Τα χρηματοκιβώτιο βρίσκονταν κάτω από ασανσέρ που σκοπίμως είχε παροπλιστεί και εκεί φυλάσσονταν τα μετρητά, ένα εκατομμύριο περίπου, οι πλάκες και τα φύλλα χρυσού.

Συνάμα, κρίσιμα στοιχεία περιείχε και το ημερολόγιο, καθώς αναγράφονταν σε καθημερινή βάση, οι συναλλαγές και τα θύματα!

Οι έξι συλληφθέντες οδηγούνται την Τρίτη στον Ανακριτή Άρτας. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν πέρα από την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και την εκβίαση, αφορούν στην τοκογλυφία αλλά και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ