Ο Φορέας Πίνδου δεν δίνει στοιχεία στο ΤΕΕ

monodendriΤην έντονη ενόχληση του ΤΕΕ Ηπείρου εκφράζει ο Πρόεδρός του με αφορμή την άρνηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Βίκου- Αώου και Πίνδου να χορηγήσει στοιχεία σχετικά με τις μελέτες για τα μικρά υδροηλεκτρικά.

Όπως προκύπτει από την επιστολή το ΤΕΕ Ηπείρου είχε ζητήσει τα στοιχεία που προέκυψαν από μελέτες που εκπόνησε ο φορέας για τα υδροηλεκτρικά και τα αιολικά πάρκα ώστε να ληφθούν υπόψιν από την ομάδα εργασίας στο πλαίσιο του έργου της για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του ενεργειακού δυναμικού της Ηπείρου.

Η απάντηση του Φορέα ήταν ότι τα στοιχεία δεν μπορούν να δοθούν αλλά όποιος επιθυμεί μπορεί να τα μελετήσει στην έδρα του, στους Ασπραγγέλους.

«Προφανώς οι μελέτες που έχουν συνταχθεί για λογαριασμό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου είναι έργο δικό σας και αυτό πρέπει να αναφέρεται σε κάθε περίπτωση. Αυτό όμως απέχει από την κατηγορηματική άρνησή σας να παράσχετε αντίγραφα σε ένα κρατικό φορέα όπως το Τ.Ε.Ε., σύμβουλο της πολιτείας, για την μελέτη και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων. Οι μελέτες αυτές κατά την γνώμη μας αποτελούν το απόθεμα γνώσης της κοινωνίας και έχουν χρηματοδοτηθεί απ’ αυτή για να συμβάλουν στην καθ’ οιονδήποτε τρόπο αξιοποίησή τους και όχι να παραμένουν δυσπρόσιτες σε κάποιες βιβλιοθήκες στείρα κείμενα, απόδειξη παρωχημένης ελιτίστικης ακαδημαϊκής νοοτροπίας και καλογερίστικου μυστικισμού του μεσαίωνα.

Θα ήμασταν ευτυχείς αν οι μελέτες και εργασίες του ΤΕΕ αξιοποιούνταν όχι μόνο από εσάς αλλά από κάθε ενδιαφερόμενο ώστε να διατυπώσει τις δικές του σκέψεις και προτάσεις.

Έτσι σας πληροφορούμε ότι κάθε μελέτη ή εργασία του ΤΕΕ είναι στην διάθεσή σας, και σε κάθε άλλον, σε έντυπη και, αν είναι διαθέσιμη, σε ηλεκτρονική μορφή», αναφέρεται στην επιστολή του Προέδρου του ΤΕΕ Ηπείρου προς τη Διοίκηση του Φορέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ