Ο ΕΟΤ αρωγός για την απευθείας πτήση Ιωαννίνων- Γερμανίας αλλά… θέλει δουλειά

aeroplano ouranos

Σύμμαχος του αιτήματος των φορέων της περιοχής για την δρομολόγηση απευθείας πτήσης από τα Ιωάννινα προς ένα μεγάλο αεροδρόμιο της Γερμανίας είναι ο ΕΟΤ. Αυτό τουλάχιστον δήλωσε μετά την συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Από τις δηλώσεις που έκανε άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται για ένα εύκολο εγχείρημα.

«Ο ΕΟΤ θα στηρίξει τα αιτήματα της περιοχής για απευθείας πτήσεις τόσο προς την Γερμανία όσο και προς το Ηράκλειο όπως στηρίζουμε και την γραμμή προς το Τελ Αβίβ» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Φραγκάκης για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «χρειάζεται δουλειά για την απευθείας πτήση προς την Γερμανία και δουλειά από όλους μαζί. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΕΟΤ θα βάλει το δικό του λιθαράκι».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι η Ήπειρος έχει προτεραιότητα για τον Οργανισμό στις πολιτικές κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες του εξωτερικού, κάτι πάντως που μέχρι στιγμής δεν αποτυπώνεται στην πράξη.

Σημειώνεται ότι η διαβούλευση για την απευθείας πτήση Ιωαννίνων- Ηρακλείου έχει ολοκληρωθεί εδώ και ένα μήνα ωστόσο είναι άγνωστο πότε θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός από το Υπουργείο Υποδομών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ