Ο Εμπορικός Σύλλογος για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας

agora ioannina ep

Την αδυναμία πραγματικής στήριξης όλων των μικρών επιχιερήσεων από το πρόγραμμα ενίσχυσης που είχε προκηρύξει η Περιφέρεια Ηπείρου, καυτηριάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Ο Σύλλογος θυμίζει ότι είχε ζητήσει να αλλάξουν οι όροι του προγράμματός, να αλλάξει ο προσανατολισμός και να μοριοδοτηθούν με προτεραιότητα οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι και όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ. Αυτοί που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη στήριξης.

«Γίνεται φανερό ότι και η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά την προσπάθεια να παρουσιάσει ότι είναι στο πλευρό των μικρών εμπόρων της πόλης, δεν κάνει τίποτα άλλο από το συστρατεύεται με την πολιτική της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που σχεδιασμένα εξυπηρετεί τις ανάγκες μεγαλύτερων ή πιο δυναμικών επιχειρήσεων, που μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, αύριο όμως, στις συνθήκες ομαλότητας, θα συνεχίσουν να επιτυγχάνουν αυξημένους κύκλους εργασιών.

Ο ανταγωνισμός με τα μεγαθήρια της αγοράς, που απολαμβάνουν τον πακτωλό των δισεκατομμυρίων ευρώ για τα επενδυτικά τους σχέδια από όλες τις κυβερνήσεις, το κράτος και η ΕΕ, αντικειμενικά οδηγεί στην επιδείνωση των συνθηκών ζωής και εργασίας για τους βιοπαλαιστές αυτοαπασχολούμενους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Επίσης με την ίδια ανακοίνωση ζητά να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης δίνοντας προτεραιότητα σ´ αυτούς που έχουν κάτω από 12000 εισόδημα όπως επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων, ο τρέχων κύκλος της “επιστρεπτέας προκαταβολής” να μετατραπεί σε μη επιστρεπτέος, διαγραφή σημαντικού τμήματος των χρεών παλιών και νέων προς την εφορία και τις τράπεζες, μείωση της φορολογίας, επανένταξη στο αφορολόγητο όριο των 12000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ