Ο εμπαιγμός συνεχίζεται με τη σύνδεση Ιόνιας Πρέβεζας

ionia paratasi meleti

Και ο εμπαιγμός του Υπουργείου Υποδομών συνεχίζεται με την εκπόνηση της μελέτης για την οδική σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Μία μελέτη που επί 13 ολόκληρα χρόνια δεν κατέστη εφικτό να ολοκληρωθεί και παίρνει παράταση για έναν ακόμη χρόνο, μέχρι το τέλος του 2021.

Η αρχή για την συγκεκριμένη μελέτη έγινε το 2006, όταν το τότε Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ ενέκρινε πίστωση επτά εκατομμυρίων για την εκπόνηση της μελέτης σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό.

Τα τεύχη δημοπράτησης εγκρίθηκαν τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου και τον Μάιο του 2008 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο και με συνολική προθεσμία υλοποίησης της τους δέκα μήνες!

Οι δέκα μήνες έγιναν χρόνια… 2021 και ακόμη η μελέτη περιφέρεται!

Το Υπουργείο το έχει κάνει έθιμο στα τέλη κάθε έτους να δίνει παράταση για έναν ακόμη χρόνο όπως έπραξε και τώρα.

Δεκατρία ολόκληρα έτη δεν ήταν αρκετά για την αποπεράτωσή της. Χωρίς κανένας να ζητήσει ευθύνες, χωρίς κανένας να γνωρίζει σε ποια ύψη έφτασε ο προϋπολογισμός της μελέτης και με τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες να περνούν και να χάνονται!

Προφανώς οι ευθύνες δεν είναι μόνο υπηρεσιακές αλλά είναι και πολιτικές. Και επιτέλους, βουλευτές, Περιφέρεια και άλλοι φορείς στην Ήπειρο οφείλουν να αντιδράσουν ώστε ο εμπαιγμός να λάβει τέλος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ