Ο δρόμος του τσαγιού στα βουνά του Σουλίου

TSAIΜία πρωτότυπη κι ενδιαφέρουσα εκδήλωση, διοργανώνει ο Όμιλος Βελλιανιτών σε συνεργασία και με άλλους συλλόγους του Δήμου Σουλίου. Πρόκειται για τον «δρόμο του τσαγιού 2012» η οποία απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι αγαπούν το περπάτημα στην φύση, και κυρίως το ορεινό τοπίο.

Ο σκοπός κατά βάση είναι η σωματική άσκηση, η πνευματική ευεξία, η ευχαρίστηση, η ψυχαγωγία μέσα από την κίνηση, η απόλαυση της φυσικής ομορφιάς γενικότερα που θα συνδυαστεί παράλληλα και με το μάζεμα του τσαγιού.

Η διαδρομή που θα γίνει είναι προσεκτικά επιλεγμένη και είναι το μονοπάτι ΓΑΛΑΤΣΙΔΑ-ΣΤΑΥΡΟΣ, που βρίσκεται γεωγραφικά στο Δ.Δ.Χρυσαυγής του Δήμου ΣΟΥΛΙΟΥ. Οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στον χώρο αναχώρησης – που θα είναι αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ελέας του Δ.Δ. Χρυσαυγής – με ιδία μέσα και φέρνοντας μαζί τους ανάλογο για την περίπτωση εξοπλισμό την Κυριακή 8-7-2012 και ώρα 06:00 π.μ..

Ήδη από την αρχαιότητα ο Διοσκουρίδης το χρησιμοποιούσε ως θεραπευτικό των πληγών και πιστεύεται ότι είναι ευεργετικό για τα αιμοφόρα αγγεία της καρδιάς. Το τσάι του βουνού έχει πεπτικές , θερμαντικές, τονωτικές και αποτοξινωτικές ιδιότητες. Συνιστάται κατά των κρυολογημάτων, των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος και του ουροποιητικού συστήματος. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες βοηθούν ακόμη στην καταπολέμηση των παθήσεων των τριχοειδών αγγείων και της καρδιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ