Ο Δήμος Μετσόβου πρωτοπορεί και… στην ιδιωτικοποίηση

DHMARXEIO_METSOBOY– Στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα για το Mobile Portal

Έντονες αντιδράσεις αλλά και σοβαρό προβληματισμό μεταξύ των κατοίκων της περιοχής προκαλεί η απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Μετσόβου να παραχωρήσει σε ιδιώτες την καθαριότητα στο σύνολο του καλλικρατικού Δήμου.

Το επιχείρημα της Δημοτικής Αρχής ότι με την ιδιωτικοποίηση, η καθαριότητα θα στοιχίζει λιγότερο στο Δήμο, θεωρείται έωλο. Κι αυτό επειδή τόσο ο πρώην Δήμος Μετσόβου, όσο και ο πρώην Δήμος Εγνατίας, δημοτικές ενότητες σήμερα του ενιαίου δήμου, διέθεταν υπηρεσίες καθαριότητες, πλήρως οργανωμένες, με προσωπικό και απορριμματοφόρα.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λεωνίδας Ευθυμίου καυτηρίασε την απόφαση αυτή, ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός μεταξύ των κατοίκων που διαπιστώνουν ότι ο δήμος τους… πρωτοπορεί, αυτή τη φορά στις ιδιωτικοποιήσεις το κόστος των οποίων θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μετσόβου, έγινε εκτενής συζήτηση για το έργο του Mobile Portal, το οποίο ανέδειξε το Epiruspost.gr. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο παρέχει δωρεάν ίντερνετ αλλά κι άλλες υπηρεσίες σε κατοίκους κι επισκέπτες, είναι άκρως απαραίτητο για το Μέτσοβο και παρότι πληρώθηκε 250 χιλιάδες ευρώ, δεν λειτουργεί.

Η Δημοτική Αρχή δεν ήταν σε θέση να δώσει καμία πειστική απάντηση, ανέφερε ωστόσο ότι έχει ζητήσει κι αναμένει απαντήσεις από τον ανάδοχο του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ