Ο Δήμος Κόνιτσας για το κλείσιμο της Πειραιώς

konitsa ne

Το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς, της τελευταίας στην περιοχή, αποτέλεσε το μοναδικό αντικείμενο έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας.

Η συνεδρίαση κατέληξε σε αναλυτικό ψήφισμα με το οποίο εκφράζεται η κατηγορηματική διαφωνία του Δήμου σε μία τέτοια εξέλιξη καθώς και ο έντονος προβληματισμός.

Μετά το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Κόνιτσα, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε η στήριξη του τοπικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς από τον Δήμο με μεταφορά των αποθεματικών του Δήμου και των Κληροδοτημάτων του, αλλά και από την τοπική κοινωνία, γενικά, με την εκτέλεση των καθημερινών συναλλαγών από τους πολίτες της Κόνιτσας και των σαράντα δύο απομακρυσμένων χωριών της.

Επιπλέον, να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο υποκατάστημα αυξάνεται ο κύκλος εργασιών, καθώς στο πελατολόγιο εντάσσονται και οι πολίτες των κοντινών Κοινοτήτων των όμορων Δήμων Ζαγορίου, Πωγωνίου, Νεστορίου, Βορειοηπειρώτες και πολίτες της γειτονικής Αλβανίας, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα λειτουργικά έξοδα του υποκαταστήματος είναι περιορισμένα, δεδομένου ότι το κτήριο στο οποίο στεγάζεται η Τράπεζα είναι ιδιόκτητο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ζητά από τη Διοίκηση της Τράπεζας να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Ζητούν επίσης την στήριξη του αιτήματος από τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές και όλους τους φορείς της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ