Ο Δήμος Κόνιτσας για τις διακοπές ρεύματος

kakokairia deh

Την έντονη διαμαρτυρία του για τις διακοπές ρεύματος εκφράζει ο Δήμος Κόνιτσας με την πρώτη δημόσια τοποθέτηση που κάνει, πέντε μέρες μετά την έναρξη του προβλήματος.

Οι πρώτες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Βούρμπιανη και ακολούθησαν κι άλλα χωριά.

Μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι τα συνεργεία δούλευαν ενώ στο μεσοδιάστημα είχαν μεταφερθεί και γεννήτριες για την ηλεκτροδότηση.

Ο δήμαρχος Κόνιτσας και ο αντιδήμαρχος Νικόλαος Τσιαλαμάνης, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση επισκέφθηκαν την Δημοτική Ενότητα Μαστοροχωρίων όπου συνομίλησαν με στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ και συζήτησαν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

«Επιτέλους, πρέπει να γίνει κατανοητό από τους υψηλά ιστάμενους του ΔΕΔΔΗΕ, ότι έχουν υποχρέωση να μεριμνήσουν και να συντηρήσουν με κάθε τρόπο ένα δίκτυο απαρχαιωμένο, που συνεχώς δημιουργεί προβλήματα. Επιβάλλεται να γίνει καθαρισμός και αποψίλωση δέντρων γύρω από τους στύλους. Όταν πριν από χρόνια (50-60) φτιάχτηκε το δίκτυο, ήταν διαφορετικές οι συνθήκες στην περιοχή.

Οι ζημιές που υπέστησαν οι κάτοικοι, κυρίως οι επαγγελματίες στις παραπάνω Κοινότητες, όπως και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου από τις συνεχείς διακοπές ρεύματος, δημιουργούν απογοήτευση για τη συνεχιζόμενη επί χρόνια κατάσταση.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και με τις δέουσες ενέργειες και την έντονη διαμαρτυρία μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες, γιατί οι εναπομείναντες κάτοικοι στα χωριά μας διαπιστώνουν ότι μέρα με τη μέρα υποβαθμίζεται το επίπεδο ποιότητας της ζωής τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ