Ο Δήμος για το κλείσιμο του θεάτρου στο Κάστρο

Γραπτή ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για τους λόγους που επιβάλουν το κλείσιμο του θεάτρου στο Κάστρο ζητά ο Δήμος Άρτας.

Η απόφαση έχει προκαλέσει ήδη πολλές αντιδράσεις.

Ο Δήμος Άρτας σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι ο χώρος είναι στη δικαιοδοσία της Εφορείας η οποία έχει την τελική ευθύνη για την αδειοδότηση και τους όρους χρήσης.

«Από πλευράς μας, δηλώνουμε ότι παραμένουμε στην διάθεση των αρμόδιων αρχών, προκειμένου να προσφέρουμε όποια τεχνική ή άλλη βοήθεια μας ζητηθεί σχετικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Για τους λόγους αυτούς, σήμερα αποστείλαμε σχετικό αίτημα ενημέρωσης στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας,  προκειμένου να υπάρχει και γραπτή ενημέρωση του Δήμου Αρταίων και των πολιτών από την αρμόδια υπηρεσία.

Ως Δήμος Αρταίων θέλουμε ασφαλής και λειτουργικούς χώρους πολιτισμού για την κάλυψη των πολιτιστικών αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας.

Προς αυτή  την κατεύθυνση εντατικοποιούμε την προσπάθεια μας για την δημιουργία ασφαλών, σύγχρονων και λειτουργικών χώρων για την πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων είτε στην ήδη υπάρχουσα θέση είτε στη βόρεια πλευρά του Κάστρου (στα πρώην γήπεδα τένις του Ξενία), με παράλληλη δημιουργία ενός μεγαλύτερου συναυλιακού χώρου στο παραποτάμιο πάρκο της πόλης μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ