Ο Δήμος Δωδώνης απαντά για το μνημείο εγκατάλειψης

KATAFYGIOΠριν από μερικές ημέρες το Epiruspost.gr, με αφορμή φωτογραφικό υλικό που απέστειλαν ορειβάτες ανέδειξε το θέμα με το καταφύγιο Ολύτσικας, το οποίο έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές και έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε…μνημείο εγκατάλειψης.

Στο θέμα αυτό απάντησε ο Δήμος Δωδώνης, όχι για να διαψεύσει ή να ανασκευάσει –πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί κάτι τέτοιο όταν οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους- αλλά για να παραδώσει οικοδομικά μαθήματα και συνάμα να μας επιπλήξει επειδή δεν ζητήσαμε την άποψή του…

Με μια δεύτερη ανάγνωση, ο Δήμος Δωδώνης θα μπορούσε να αντιληφθεί ότι στόχος δεν ήταν να του καταλογιστούν ευθύνες, αλλά να αναδειχθεί το πρόβλημα. Και αυτό είναι υπαρκτό. Για το καταφύγιο Ολύτσικας ξοδεύτηκαν αρκετές χιλιάδες ευρώ, δεν λειτούργησε ποτέ και σήμερα εξακολουθεί να παραμένει κλειστό με τεράστια πλέον προβλήματα, καθώς η στέγη έχει καταστραφεί ενώ οι φθορές είναι μεγάλες και σε άλλα σημεία.

Οι συστάσεις που κάνει ο Δήμος Δωδώνης για τον τρόπο που έπρεπε να κατασκευαστεί η στέγη δεν μας αφορούν, καθώς δεν είμαστε εργολάβοι για να έχουμε άποψη. Ίσως αφορούν εκείνους που είχαν την ευθύνη εκτέλεσης του έργου….

Όσο για την μίσθωση, στη δεύτερη ανάγνωση, θα διαπίστωνε την αναφορά μας στη μίσθωση στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων, μετά τις αποτυχημένες απόπειρες να βρεθεί άλλος μισθωτής. Και βέβαια ευχή όλων είναι οι ζημιές να αποκατασταθούν και το Καταφύγιο να λειτουργήσει. Κι αν τότε ο Δήμος Δωδώνης επιθυμεί τα εύσχημα να είναι σίγουρος ότι θα τα έχει.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην απάντηση του Δήμου αναλυτικά αναφέρεται:

Σε σχέση με το δημοσίευμά σας «Καταφύγιο Ολύτσικας: Μνημείο εγκατάλειψης» της 04/12/2012 (ώρα 1.03), έχω να σας γνωρίσω τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Το Καταφύγιο Ολύτσικας μισθώθηκε και παραδόθηκε πρόσφατα στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιωαννίνων μαζί με τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό του από το Δήμο Δωδώνης.

Το κτήριο κατασκευάσθηκε από τον πρώην Δήμο Σελλών με στέγη από μαυρόπλακα, κατασκευή μη ενδεικνυόμενη για μεγάλα υψόμετρα.

Τα κτήρια αυτού του τύπου σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται με στέγη από λαμαρινοκατασκευή λόγω των πολλών χιονοπτώσεων.

Οφείλατε, νομίζουμε, πριν δημοσιεύσετε το κείμενο σας να έχετε και την άποψη του Δήμου, γιατί συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο από το δημοσίευμα.

Θα επιθυμούσαμε να το επισκεφθείτε στο επόμενο διάστημα μετά την εγκατάσταση του μισθωτή και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανακαλέσετε τις απόψεις σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ