Ο Δήμος Άρτας καθαρίζει τα κτήματα της Γεωπονικής

geoponiki

Σε μια ακόμη στοχευμένη δράση για την υποστήριξη των πανεπιστημιακών σχολών της Άρτας, προχώρησε το προηγούμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων μετά από σχετική συνεννόηση με τους Καθηγητές της Γεωπονικής Σχολής.

Ειδικότερα, ο Δήμος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Γεωπονικής και διέθεσε τα μηχανήματα του, προκειμένου να καθαριστούν από χόρτα αρκετά στρέμματα εκτάσεων. Τα καθαρισμένα χωράφια, θα είναι στη συνέχεια διαθέσιμα για καλλιέργεια από τους φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας.

Τον καθαρισμό των εκτάσεων επιμελήθηκαν μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου, με την φροντίδα του Αντιδημάρχου κ. Κοτσαρίνη.

Οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Γεωπονίας κ. Νίκου Κορρέ:

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Αναπληρωτή Καθηγητή, κ. Κορρέ, για το θέμα: « Οι πανεπιστημιακές σχολές της Άρτας έχουν τεράστια προοπτική. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες του, να δοκιμάσουμε εναλλακτικές καλλιέργειες για την παραγωγή ζωοτροφών, όπως είναι η σόγια με 72 ποικιλίες που έχουμε φέρει από την Αμερική, αλλά και κτηνοτροφικά φυτά.  θέλω να τονίσω ότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι βιώσιμο και αυτό συνεπάγεται βοήθεια από όλους. Ο Δήμαρχος αμέσως ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας, τα μηχανήματα ήρθαν και η δουλειά έγινε αν και τυπικά δεν ήταν στην αρμοδιότητά του.

Από σήμερα, οι φοιτητές θα έχουν την δυνατότητα να βγουν στα χωράφια, να δουν πως μεγαλώνουν οι καλλιέργειες τους, να συμμετάσχουν σε ερευνητικά προγράμματα, έτσι ώστε να αποκτήσουν εκείνες τις γνώσεις που θα τους επιτρέψουν να είναι ανταγωνιστικοί. Αλλά και σε εμάς να συνεχίσουμε το ερευνητικό μας έργο, που μας είναι απαραίτητο.

Αυτού του επιπέδου τις συνέργειες επιζητούμε και είναι ευτύχημα που ο Δήμος στέκεται στο πλευρό μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ