Ο Δήμος άφησε στα…. αζήτητα το παλιό «Χατζηκώστα»

Παρότι πέρασαν πέντε μήνες από την ημέρα που υπογράφτηκε η απόφαση παραχώρησης έκτασης και κτιρίων στο παλιό Χατζηκώστα, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει κινήσει καμία διαδικασία για την διαμόρφωση των χώρων που προβλέπεται να καλύψουν σχολικές ανάγκες. Ο Δήμος μέχρι τότε διεκδικούσε την συγκεκριμένη έκταση, όμως φαίνεται για μία ακόμη φορά –όπως και στο Γιαννιώτικο Σαλόνι- ότι δεν ήταν έτοιμος να προχωρήσει και στις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να αποδεσμεύσει το κτίριο της Παπαζόγλειου ή να δώσει οριστική λύση σε άλλες ανάγκες που έχουν ανακύψει με σχολικές μονάδες της περιοχής.

Το συγκεκριμένο ακίνητο ανήκει στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα. Για την παραχώρηση υπήρξε η σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος ενώ για την τελική υπογραφή ήταν καθοριστικής σημασίας οι ενέργειες που έκανε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης.

Στην απόφαση παραχώρησης σημειώνεται ότι η ανακαίνιση των κτιρίων που υπάρχουν κρίνεται ατελέσφορη λόγω υψηλού κόστους και προτείνει την κατεδάφισή τους με έξοδα του Δήμου.

Επίσης τον Δήμο θα βαρύνουν τα έξοδα ανέγερσης, συντήρησης και λειτουργίας νέων κτιρίων στον παραχωρούμενο χώρο.

Σημειώνεται δε ότι αν η έκταση δεν χρησιμοποιηθεί μέσα στην επόμενη δεκαετία τότε αυτοδίκαια επιστρέφει η χρήση του ακινήτου στο Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα.

Βέβαια ίσως ο όρος αυτός κάνει τον Δήμο να εφησυχάζει, κρίνοντας ότι έχει χρόνο ή μάλλον χρόνια μπροστά του!

Κι ας είναι οι ανάγκες των σχολείων πιεστικές όπως και του Πανεπιστημίου που καρτερικά αναμένει ώστε να μετακινηθούν τα νηπιαγωγεία από την Παπαζόγλειο ώστε να μεταφερθεί εκεί η Αρχιτεκτονική Σχολή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ