Ο Δημήτρης Μπούμπας Πρόεδρος στο ΚΕΣΥ

dimitris mpoumpas

Ο Μετσοβίτης καθηγητής στο ΕΚΠΑ Δημήτρης Μπούμπας εξελέγη παμψηφεί στη θέση του Προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας.

Τη θέση αυτή κατείχε μέχρι την υπουργοποίησή της η Μίνα Γκάγκα.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου συνεδρίασε παρουσία του Υπουργού Υγείας και της Αναπληρώτριας Υπουργού και προχώρησε στην ανάδειξη του Καθηγητή Παθολογίας στη θέση του Προέδρου.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του ΚΕΣΥ στο έργο του Υπουργείου Υγείας και πιο συγκεκριμένα στη μεταρρύθμιση για το νέο ΕΣΥ καθώς και στις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ και στη φαρμακευτική πολιτική.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, που κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση της Προέδρου του ΚεΣΥ, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η κα Γκάγκα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο Πρόεδρο, Καθηγητή Δ. Μπούμπα και εξήρε το έργο του στην Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΚεΣΥ, η οποία ολοκλήρωσε το σχεδιασμό για το πρόγραμμα βασικής κλινικής άσκησης των νέων γιατρών, που αναμένεται να αναβαθμίσει το ρόλο τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στα πλαίσια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, αλλά και της εισαγωγής στις ειδικότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ