Ο Δήμαρχος Δρόπολης απαντά για τις νοσηλείες στα Γιάννινα

met

«Είναι δικαίωμα των Ελλήνων της Αλβανίας να νοσηλεύονται στα Γιάννινα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, περιοχής με μειονοτικά χωριά ο οποίος εκφράζει την βαθιά του ενόχληση από τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Ο κ. Καχριμάνης στη γραπτή του δήλωση είχε αναφέρει ότι η επιδημιολογική επιβάρυνση των Ιωαννίνων προέρχεται και από την Αλβανία καθώς έχουν γίνει πολλές διακομιδές ασθενών.

Διαβάστε αναλυτικά: Καχριμάνης: Οι διακομιδές από την Αλβανία επηρεάζουν την επιδημιολογική εικόνα των Ιωαννίνων

Ο Δήμαρχος Δρόπολης ζητά από τον Περιφερειάρχη να αναθεωρήσει τις απόψεις του καθώς όπως αναφέρει όσοι διακομίζονται είναι «όχι μόνο είναι Αλβανοί πολίτες ελληνικής καταγωγής, αλλά είναι, ταυτόχρονα, Έλληνες Πολίτες, με ελληνική ταυτότητα και δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα. Και, ως τέτοιοι, δικαιούνται να τους παραχθεί ιατρική περίθαλψη στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων».

Ο ίδιος απευθύνει τις ευχαριστίες του «στην Ελληνική Κυβέρνηση, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και την Πρέσβη της Ελλάδας στα Τίρανα, κ. Σοφία Φιλιππίδου, για το μηχανισμό που έστησαν, ώστε να μπορέσουν οι συμπατριώτες μας, των οποίων κινδύνευσε η ζωή τους, να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων».

Επίσης απευθύνει ευχαριστίες στα δύο νοσοκομεία της πόλης και δηλώνει πρόθυμος να εργαστεί ώστε να βελτιωθεί η συνεργασία του Δήμου του με την Περιφέρεια Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ