Ο δακτύλιος, η ΜΠΕ και οι γνωμοδοτήσεις..

dromos m

dromos m

Με μία σειρά παρατηρήσεων γνωμοδότησε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον δακτύλιο της πόλης των Ιωαννίνων. Για τον δρόμο δηλαδή από τον κόμβο Βογιάνου μέχρι το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο που σχεδιάζει ο Δήμος Ιωαννιτών και το οποίο έχει συμπεριλάβει στο Σχέδιο Βιώσιμης Ανάπτυξης με προυπολογισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ!

Η ΜΠΕ αποτελεί το πλέον κρίσιμο εργαλείο για την ένταξη, χρηματοδότηση και υλοποίηση του οδικού άξονα!

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι στην μελέτη για ένα τόσο σημαντικό έργο, ο συνολικός προυπολογισμός του έργου έχει εκτιμηθεί στα 3,8 εκατομμύρια!!!!

Προφανώς πρόκειται για λάθος… Και λάθη συμβαίνουν και στις καλύτερες των οικογενειών και στους καλύτερους των μελετητών!

Όμως υπάρχουν υπηρεσίες που γνωμοδότησαν θετικά επί της Μελέτης του έργου χωρίς την παραμικρή παρατήρηση.. Και μάλιστα υπηρεσίες που συνήθως διυλίζουν τον κώνωπα.

Δεν το είδαν, δεν το πρόσεξαν, εκτιμούν πως όντως ένα τέτοιο έργο μπορεί να κατασκευαστεί με τον συγκεκριμένο προυπολογισμό ή απλά δεν διάβασαν; Μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ!

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ