Ο χάρτης των μεταλλάξεων στην Ήπειρο..

septemvrios koronoios

Οι δύο μεταλλάξεις της Όμικρον επικρατούν πλήρως και στην Ήπειρο όπως προκύπτει από τους γονιδιωματικούς ελέγχους που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες.

Από το Εθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν από τις 17 Φεβρουαρίου ως τις 17 Απριλίου 2.517 αναλύσεις δειγμάτων από ολόκληρη την χώρα.

Εξ αυτών 2.451 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων και 66 από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων. Μεταξύ των 2.451 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια που αφορούν το δίμηνο πριν τις 17 Απριλίου 2022, τα δύο πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος που έχουν απομονωθεί είναι το Omicron με ποσοστό 99,3%, ακολουθούμενο από το Delta με ποσοστό 0,7% .

Μεταξύ των 66 δειγμάτων που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα κατά τη διάρκεια του διμήνου πριν τις 17 Απριλίου 2022, 98,5% αφορούν το στέλεχος Omicron και 1,5% στο στέλεχος Delta.

Τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί και αφορούν στην Ήπειρο δείχνουν την πλήρη επικράτηση των δύο μεταλλάξεων της Όμικρον.

Για το Νομό Άρτας έχουν καταγραφεί 39 δείγματα με μετάλλαξη Όμικρον εκ των οποίων τα 19 με Όμικρον 2.

Στην Θεσπρωτία 12 δείγματα ανιχνεύθηκαν με Όμικρον εκ των οποίων τα τρία με Όμικρον 2 ενώ στο Νομό έχει καταγραφεί και ένα δείγμα με Δέλτα.

Στο Νομό Ιωαννίνων προέκυψαν 75 δείγματα με Όμικρον εκ των οποίων 35 με Όμικρον δύο ενώ υπήρξαν τρία δείγματα με μετάλλαξη Δέλτα.

Τέλος στο Νομό Πρέβεζας σε 33 δείγματα ανιχνεύθηκε μετάλλαξη Όμικρον εκ των οποίων τα 15 με Όμικρον 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ