Ο Αώος ενώνει Ελλάδα και Αλβανία.. Το Ζαγόρι στηρίζει

aoos soukouvelos

Ένα τριήμερο εκδηλώσεων για τον ποταμό Αώο διοργανώνουν η Διεθνής Ένωση Προστασίας της Φύσης (IUCN), η Πίνδος Περιβαλλοντική και το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA).

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Σώζοντας τον τελευταίο ποταμό ελεύθερης ροής στην Ευρώπη» (SavingEurope’sLastFreeFlowingWildRiverVjosa-Aoos», με στόχο την αποτροπή κατασκευής φραγμάτων σε Ελλάδα και Αλβανία και τη δημιουργία του πρώτου διασυνοριακού εθνικού πάρκου «Aώου-Vjosa» στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο των δράσεων πραγματοποιήθηκε  βαρκάδα στον ποταμό Αώο με τη συμμετοχή φορέων από Ελλάδα και Αλβανία. Η βαρκάδα ξεκίνησε  από την Κόνιτσα και κατέληξε στην Πρεμετή Αλβανίας.

Ο  Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος ο οποίος μετείχε στην δράση σε δηλώσεις ανέφερε πως «ο Δήμος Ζαγορίου είναι  υπέρ της δημιουργίας ενός διακρατικού πάρκου με ελεύθερη  ροή του ποταμού, χωρίς φράγματα και παρεμβάσεις στον Αώο  και τους παραποτάμους του, έτσι ώστε να  διασφαλιστεί το φυσικό περιβάλλον και η  βιώσιμη ανάπτυξη του Ζαγορίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ