Ο αγροτουρισμός της Ελλάδας συναντάται στα Γιάννινα

AGROTOYRISMOS2Στα Γιάννινα χτυπά η καρδιά του αγροτουρισμού της Ελλάδας καθώς ξεκίνησαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των μελών της Αγροξένια.

Στη διάρκεια των συναντήσεων που ολοκληρώνονται την Πέμπτη το μεσημέρι με τη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου συζητούνται οι προοπτικές του κλάδου εν μέσω οικονομικής κρίσης όπως επίσης και η πορεία των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον αγροτουρισμό σε εθνικό κι ευρωπαικό επίπεδο.

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ έχει στόχους μεταξύ άλλων: την αύξηση της ζήτησης του αγροτουρισμού, τον συνεργατισμό των επιχειρηματιών, την υποστήριξη επίλυσης προβλημάτων αγροτουρισμού, την ανταλλαγή εμπειριών επιχειρηματιών & η μεταφορά τεχνογνωσίας-πληροφοριών, την τεκμηρίωση και επεξεργασία θεμάτων, την διαμόρφωση προδιαγραφών ποιότητας αγροτουριστικών επιχειρήσεων και την πιστοποίηση τους.

Στις προηγούμενες συναντήσεις των Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, επανατοποθετήθηκε σαν προτεραιότητα η διαμόρφωση συλλογικής δομής που να εκπροσωπεί τους επιχειρηματίες αγροτουρισμού, ώστε να καθοριστεί το αντικείμενο του αγροτουρισμού, με επισπεύδοντες τους επιχειρηματίες μαζί με όσους άλλους φορείς εμπλέκονται και να προωθηθεί η καταρχήν δημιουργία θεσμικού πλαισίου.

Ο πρόεδρος της Αγροξένια Παναγιώτης Πούλος σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι ο αγροτουρισμός μπορεί να αναπτυχθεί ραγδαία στη χώρα μας και να δώσει διέξοδο σε πολλούς νέους ανθρώπους που θέλουν να επιστρέψουν στην Ήπειρο. Αυτό που προέχει είναι να αντιμετωπιστούν προβλήματα γραφειοκρατίας όπως ήδη έχει συμβεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ