Ο Άγγελος Συρίγος συζητά με τους πολίτες των Ιωαννίνων

aggelos sirigos

aggelos sirigos

«Η Ελλάδα και η συσσώρευση γεωπολιτικής αστάθειας» είναι το θέμα της εκδήλωσης που οργανώνει την ερχομένη Δευτέρα ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελος Συρίγος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου τα μέλη του Δ.Σ. τόνισαν τη σημασία των ρευστών γεωπολιτικών δεδομένων που διαμορφώνονται στην ευρύτερη περιοχή και τα προβλήματα που ανακύπτουν για τη χώρα μας (Ελληνοτουρκικές σχέσεις-Κυπριακό-Ισλαμικό κράτος-σχέσεις με FYROM και τις άλλες βαλκανικές χώρες-Μέση Ανατολή κλπ) ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη καμπή που βιώνει ο τόπος μας.

Ο Καθηγητής κ. Α. Συρίγος ο οποίος έχει μελετήσει και αναλύσει σε βάθος τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή θα συζητήσει με τους πολίτες των Ιωαννίνων για τα αίτια, τις συνέπειες και τις προοπτικές αντιμετώπισης αυτών των προκλήσεων.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο σφαιρικά ενημερωμένος πολίτης θα αντιληφθεί τα προβλήματα και θα συμβάλλει με την ενεργητική του συμμετοχή στη χάραξη και υιοθέτηση πολιτικών που θα ελαχιστοποιούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν», σημείωσαν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20.30.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ