Νύχτα τρόμου στο Κίεβο…

kievo

Σφοδρές εκρήξεις ακούγονται για μια ακόμη φορά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, το οποίο ακόμη «κρατάει» στην εισβολή της Ρωσίας.

Οι δυνάμεις του Πούτιν έχουν εισέλθει στην περιφέρεια του Κιέβου, ωστόσο φαίνεται να απέχουν περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Η Δύση σφίγγει τον οικονομικό κλοιό γύρω από τη Ρωσία και τον Πούτιν όμως τα μέτρα και οι κυρώσεις δεν φαίνεται ότι πτοούν τη Μόσχα.

Οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν ότι θα αναπτύξουν περισσότερα στρατεύματα στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ανακοινώνοντας την πρόθεση αυτή της Συμμαχίας, οι ηγέτες των μελών της τονίζουν ότι η Μόσχα είπε ψέματα για τις προθέσεις της.

Στην έκτακτη σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης, με σκοπό να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά την ένοπλη, απρόκλητη και κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία, συμμετείχαν επίσης η Σουηδία, η Φινλανδία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Την ίδια ώρα εκατό χιλιάδες κάτοικοι της Ουκρανίας έχουν πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς με προορισμό την Πολωνία, την Σλοβακία, την Μολδαβία και τη Ρουμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ