Νύχτα τρόμου για ηλικιωμένους στο Κεράσοβο Πωγωνίου

kerasovo

kerasovo

Νύχτα τρόμου έζησε ηλικιωμένο ζευγάρι στο ακριτικό Κεράσοβο Πωγωνίου. Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι πλησίασαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί το σπίτι των συγχωριανών μας Ηλία και Αικατερίνης Δρούμπουλα και χτύπησαν επίμονα την πόρτα ισχυριζόμενοι ότι είναι από την αστυνομία και απαιτώντας να τους ανοίξουν επιτακτικά.

Ευτυχώς, οι ένοικοι αντιλήφτηκαν την απάτη, κλειδώθηκαν μέσα και έβαλαν τις φωνές, ειδοποιώντας παράλληλα την αστυνομία.

Δυνάμεις από το αστυνομικό τμήμα Δελβινακίου και από τα τμήματα συνοριακής φύλαξης έφτασαν σύντομα επιτόπου και παρέμειναν ως το πρωί, οπότε αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Τις ίδιες ημέρες εντοπίστηκαν και άλλες διαρρήξεις ή απόπειρες διαρρήξεων σε σπίτια του χωριού. Οι δράστες των πράξεων διέφυγαν και παραμένουν μέχρι στιγμής ασύλληπτοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου, πέρα από τις αυτονόητες ευχαριστίες του προς την Ελληνική Αστυνομία για την άμεση προσέλευσή της στο χώρο και το ενδιαφέρον της για την υπόθεση, εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το θέμα της ασφάλειας της ευαίσθητης παραμεθόριας περιοχής του Πωγωνίου κα των λιγοστών εναπομεινάντων κατοίκων της και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, όταν μάλιστα σχεδιάζεται η κατάργηση αστυνομικών τμημάτων και τμημάτων συνοριακής φύλαξης στο Δελβινάκι και στο Κεφαλόβρυσο.

«Είναι επιτέλους εθνική ανάγκη η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της διαθέτοντας την απαραίτητη στρατιωτική και αστυνομική δύναμη για την ασφάλεια του Πωγωνίου», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωση.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ