Ντροπή! Ο ΟΛΗΓ κόβει την σίτιση των κρατουμένων….

limani metanastesΕίναι αδιανόητος ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, η οποία προ ημερών ανακοίνωνε με καμάρι τα ψίχουλα που μοίρασε σε συλλόγους της περιοχής και εν συνεχεία έρχεται να αποφασίσει την διακοπή της σίτισης των λαθρομεταναστών που κρατούνται στο Λιμεναρχείο.

Είναι πρωτοφανές και δεν αντέχει σε καμία λογική και κριτική από την στιγμή που ο ΟΛΗΓ διαθέτει ένα τεράστιο αποθεματικό το οποίο απλά κάθεται σε κάποιες τράπεζες.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, όπως αναφέρει σε ανοιχτή του επιστολή προσπάθησε να συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗΓ για να συζητήσει το θέμα που ανέκυψε όμως η συνάντηση αυτή δεν κατέστη εφικτή με απόλυτη ευθύνη του δεύτερου.

Ο κ. Κάτσινος χρησιμοποιεί πολύ σκληρή γλώσσα για να αναφερθεί στο πρόσωπό του. Τον χαρακτηρίζει μάλιστα ανεπιθύμητο στην περιοχή και τον καλεί να παραιτηθεί.

«Με απόφασή σας διακόπτεται η σίτιση που παρείχε μέχρι τώρα ο ΟΛΗΓ Α.Ε στους κρατουμένους- παράνομους μετανάστες, αρμοδιότητας του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, χωρίς να αναλογίζεστε τίποτε περισσότερο από το λογιστικό όφελος του Λιμένα Ηγουμενίτσας στον οποίον διοριστήκατε για να υπηρετείται πιστά .

Πρέπει να γνωρίζετε ότι η παρουσία των παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του Λιμένος, τα έσοδα του οποίου διαχειρίζεται και εισπράττει ο ΟΛΗΓ Α.Ε.

Είναι τουλάχιστον ηθικά υποχρεωμένος ο ΟΛΗΓ να παράσχει σίτιση σ’ αυτούς τους εξαθλιωμένους ανθρώπους, οποιοδήποτε και αν είναι το κόστος, πολλώ δε μάλλον, τώρα που τα οικονομικά οφέλη του ΟΛΗΓ είναι τεράστια. Η απόφασή σας αυτή είναι εξοργιστική, απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Είναι ντροπή για την Ηγουμενίτσα να διοικείται ο ΟΛΗΓ από έναν άνθρωπο με τέτοια αντικοινωνική και αντιανθρωπιστική λογική,

Είστε ανεπιθύμητος στην πόλη μας και σας καλώ να παραιτηθείτε αμέσως. Και αυτό είναι απαίτηση της Θεσπρωτικής κοινωνίας.

Η επιστολή αυτή θα φθάσει αμέσως στη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας απ’ την οποία θα απαιτήσω να σας απομακρύνει άμεσα», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Κάτσινος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ